Holigan ne demek?

Holigan ne demek?

Holigan kelimesi, günlük hayatta ve sosyal medyada sıkça karşılaştığımız, dilimize derinlemesine yerleşmiş bir terimdir. Peki, bu kelimenin tam anlamı nedir ve kökeni nasıl bir yolculuktan geçmiştir?

Holigan ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK), holigan kelimesini, fanatizmi destekleyen kişiler için kullanılan bir terim olarak tanımlar. Bu bağlamda, holigan, bir konuda aşırı tutkulu ve fanatik bir bireyi ifade eder. Bu tutkunun, zaman zaman çevreye zarar verebilir olması da mümkündür.

FUTBOL VE HOLİGANİZM

Holigan kelimesi, özellikle futbol dünyası ile sıkı bir bağ içindedir. Bir futbol takımına aşırı bağlı olan ve bu bağlılığını aşırı yollarla ifade eden kişilere holigan denir. Bu kişiler, takımlarına olan bağlılıklarını abartılı ve zaman zaman zararlı yollarla gösterme eğilimindedirler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN