İnci Taneleri'nin senaryosunun çalıntı olduğu iddiası, sosyal medyada şok etkisi yaptı! Meğer bu filme benziyormuş

İnci Taneleri'nin senaryosunun çalıntı olduğu iddiası, sosyal medyada şok etkisi yaptı! Meğer bu filme benziyormuş

Yazar, senarist, yönetmen ve oyuncu Yılmaz Erdoğan'ın uzun bir aradan sonra ekranlara döndüğü 'İnci Taneleri' dizisinin senaryosunun bir Türk filminin senaryosundan alıntı olduğu iddiası, tartışmalara neden oldu. İşte, İnci Taneleri senaryosunun benzetildiği film...

Yılmaz Erdoğan'ın kaleme aldığı 'İnci Taneleri' dizisinin senaryosunun 2004 yapımı 'Gönül Yarası' filminden alıntı olduğu iddia edildi.

Video paylaşım sitesi Youtube'da dizi ve film eleştirileri yapan Murat Soner, 'İnci Taneleri' ile 'Gönül Yarası' filmlerinin karar.com arasında benzerlikler olduğunu öne sürdü.

Her iki eserde de öğretmen karakterlerin yaşam öykülerine, kadın karakterlerin yaşadıklarına ve mekan seçimleri gibi benzerliklere dikkat çekti.

İNCİ TANELERİ SENARYOSU ÇALINTI MI?

Tele1'de yer alan habere göre, Murat Soner, 'İnci Taneleri' inceleme videosunda karar.com benzerlikleri şu şekilde sıraladı:

"Yıllarca televizyonda ve sinemada komedi yapan adamın aklına yerli dizi yapmak gelince direkt bir kadının ölmesi diğerinin de pavyona düşmesi mi gelmiş derseniz ona tam olarak öyle demeyelim çünkü 'Yılmaz Erdoğan'dan İnci Taneleri' diye bize aktarılan bu hikaye neredeyse tamamen 2004 yılında Şener Şen, Meltem Cumbul ve Timuçin Esen'in oynadığı 'Gönül Yarası' filminden alıntı."

İNCİ TANELERİ SENARYOSU UYARLAMA MI?

Murat Soner, bu tür benzerliklerin, 'İnci Taneleri' dizisinin aslında bir uyarlama olabileceği ihtimalini gündeme getirdi. Fakat dizinin hiçbir yerinde karar.com resmi bir uyarlama veya esinlenme ibaresinin yer almadığına dikkat çekti.

Yılmaz Erdoğan'ın ve dizinin yapımcılarının bu iddialara ne yanıt verecekleri merak konusu oldu.

inci-taneleri-senaryosu-hangi-filmden-alinti-uyarlama-mi.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN