İnsanların %99'u resimdeki gizli timsahı bulamıyor! Yalnızca gerçek zekiler 5 saniyede görebiliyor!

İnsanların %99'u resimdeki gizli timsahı bulamıyor! Yalnızca gerçek zekiler 5 saniyede görebiliyor!

Optik illüzyon: Bu resimde bir timsah göz önünde saklanıyor ve 20/20 görüşüne sahip kişiler onu 5 saniyede görebiliyor. Onlardan biri misin? Şimdi gözlem becerilerinizi test edin!

Optik illüzyonlar, beynimizi aldatmak için kasıtlı olarak tasarlanmış büyüleyici görsel olgulardır. Popüler kültürde basit zeka testleri olarak sıklıkla kullanılırken, aynı zamanda eğlence ve eğitim kaynağı olarak da hizmet etmektedirler.

Pek çok optik yanılsama, akıllara durgunluk veren efektler yaratmak için perspektif, renk ve kontrast ilkelerine dayanır. Örneğin, Ames odası yanılsaması, bir odanın boyutu algısını bozarak, odanın gerçekte olduğundan daha büyük veya daha küçük görünmesini sağlar. Bu yanılsama, odanın açılarını ve boyutlarını manipüle ederek ve nesneleri stratejik olarak belirli konumlara yerleştirerek yaratılır.

1-001.jpg

RESİMDEKİ GİZLİ TİMSAHI BULABİLİR MİSİN?

Yukarıda paylaşılan görselde yoğun bitki örtüsüne sahip bir göl kıyısı görebilirsiniz. Resmin bir yerinde saklanan bir timsah var ve okuyucuların görevi onu 5 saniyede bulmak.

Gözlerinizin keskinliğini test etmek için harika bir fırsat. Senin zamanın şimdi başlıyor. Timsah görüntünün herhangi bir yerinde olabilir; görüntünün tüm alanlarını dikkatlice kontrol edin. Timsahı gördünüz mü? Acele edin, zaman geçiyor.

GİZLİ TİMSAHI BULDUN MU?

Bazı optik illüzyonlar beynimizi aslında orada olmayan şeyleri algılaması için kandırabilir. Örneğin, ünlü "imkansız üçgen", üç boyutlu bir nesne gibi görünür, ancak aslında iki boyutlu bir çizimdir.

Optik illüzyonlarla meşgul olmanın, gelişmiş dikkat süresi ve gözlem becerileri dahil olmak üzere bir dizi avantajı vardır. Dahası, beynimizin işleyişi hakkında değerli bilgiler sağlarlar. Resimdeki timsahı buldun mu?

ZEKA BULMACASI CEVABI

Süre doldu. Aramayı şimdi durdurabilirsiniz. Kaçınız timsahı buldu? Okuyucularımızın çoğunun şimdiye kadar timsahı görmüş olabileceğine inanıyoruz. Ancak görmemiş olanlar için makalenin sonunda verilen çözüme göz atmalarını öneririz.

2-001.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN