İnsanların sadece %1'i bu köy resmindeki gizli çanı 5 saniyede bulabiliyor! Şimdi zekanı test et

İnsanların sadece %1'i bu köy resmindeki gizli çanı 5 saniyede bulabiliyor! Şimdi zekanı test et

IQ testi optik yanılsama: Bu bulmacada, köy resminin içine gizlenmiş zili bulmaya çalışın. İnsanların sadece %1'i gizli zili 5 saniye içinde fark edebilir.

Optik yanılsama, beynin nesneleri algılama biçimine meydan okuyan bir nesnenin veya çizimin veya insanların akıl almaz, son derece büyüleyici, şekil değiştiren bir görüntüsüdür. Fiziksel, fizyolojik ve bilişsel yanılsamalar gibi birçok optik yanılsama türü vardır. Bu optik illüzyonlar aynı zamanda olayları nasıl algıladığınıza ışık tuttukları için psikanaliz alanının da bir parçasıdır. Normal bir insan beyni, her açıdan farklı bir algı oluşturan şeylere veya görüntülere farklı bakabilir. Böyle zekice bir örnek, resmin içinde bir zilin saklandığı bir erkek ve bir adamın görüntüsünde görülebilir.

1-017.jpg

RESİMDEKİ GİZLİ ÇANI BULABİLİR MİSİN?

Yukarıdaki resim, çocukların ve yetişkinlerin beynini test etmek için bir zeka oyunu olarak tasarlanmış zor bir bilmecedir. Bu optik illüzyon resminde, elinde bir kağıt tutan adamın yanında duran bir çocuk göreceksiniz. Köyün içinde evler var ve yol kenarına saman arabası park edilmiş.

Bu optik illüzyon sizden resmin içine gizlenmiş zili bulmanızı ister. Bu görseldeki gizli zili 5 saniye içinde insanların sadece %1'inin bulabildiği iddia edildi.

GİZLİ ÇANI BULDUN MU?

Resmin içindeki gizli zili sadece 5 saniyede tanımanın olağanüstü zekanızın bir işareti olabileceği iddia edildi. Çalışmalar, beyninizi zor bulmacalarla ne kadar çok çalıştırırsanız, o kadar akıllı olma eğiliminde olduğunuzu gösteriyor.

Optik illüzyonlar her zaman beynimizin nasıl çalıştığına dair büyüleyici bilgiler verir. Belirli renk, ışık ve desen kombinasyonları, beynimizi orada olmayan bir şeyi görsel olarak algılaması için kandırabilir. Öyleyse bize söyleyin, bu optik yanılsamanın içinde gizlenmiş zili gördünüz mü?

OPTİK İLLÜZYON CEVABI

Bu optik illüzyon görüntüsüne yakından bakın ve köy resmindeki gizli çanı bulmaya çalışın. Gizli zili bulmak çok zor görünebilir ama resimdeki arabanın arkasındaki eve bakarsanız, gizli zili görebileceksiniz. Evin rengiyle zekice kamufle edilmiş olan gizli çanı fark etmek oldukça zordur. Kolaylık olması için, aşağıda verilen resimde gizli zili vurguladık:

2-004.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN