Kahvaltıda bunları yemek ömrünüzden yıllar götürüyor! Kimse farkında değil, her gün yiyor: Zararını duyunca bir daha ağzınıza sürmeyeceksiniz!

Kahvaltıda bunları yemek ömrünüzden yıllar götürüyor! Kimse farkında değil, her gün yiyor: Zararını duyunca bir daha ağzınıza sürmeyeceksiniz!

Kahvaltı günün en önemli öğünlerden biridir. Uzmanlar, sağlıklı bir kahvaltı yapan kişilerin hasta olma ihtimalinin daha düşük olduğunu söylerler ve düzenli bir şekilde kahvaltı etmeleri gerektiğini her fırsatta vurgularlar. Ancak, tüm kahvaltılar sağlıklı değildir. Kahvaltıda tüketilen bazı besinler büyük tehlike arz ediyor. İşte o besinler..

Herkesin farklı kahvaltı alışkanlıkları vardır. Bazı insanlar saatlerce sağlıklı bir kahvaltı yapmayı severken, bazıları da zamanları olmadığı için hızlı ve kolay bir kahvaltıyı tercih eder. Kahvaltıda tüketiken bazı besinler ise kalp hastalığı, felç, kolesterol, diyabet ve kanser gibi hastalıkların gelişiminde büyük rol oynar.

KAHVALTIDA TÜKETİLMEMESİ GEREKEN BESİNLER

KAHVALTILIK GEVREK

kahvaltılık gevrekler

Kahvaltılık tahıllar hem çocuklar hem de yetişkinler için faydalı ve besleyici kabul edilir. Asıl önemli olan bu tahılların yüksek oranda işlenmiş olması ve çok az tahıl içermesidir. Tatlılar ve kurabiyeler, sabahları yediğiniz mısır gevreğinden daha fazla şeker içerir.Tam tahıllar veya suni vitamin ve mineraller eklemek sağlıklı bir çözüm değildir.

KIZARMIŞ TOST

kızarmış tost

Margarin sürülerek hazırlanmış olan tostun sağlıksız olarak kabul edilmesinin iki ana nedeni vardır. İlk olarak, çoğu ekmek unları rafine edildiğinde, çok az besin ve lif içerirler. İkincisi ise diğer yağlara kıyasla margarindeki en sağlıksız yağ olan trans yağdır. Trans yağ, daha hızlı ve artan kilo alımı ve kalp hastalığı ile ilişkilidir.

KEK

kek

Kekler bilindiği üzere bitkisel yağdan, rafine undan, yumurtadan ve şekerden yapılır. Bazen keklerin şekeri yüksektir, bu da kalori ve kilo olarak size geri döner.

MEYVE SUYU

meyve suyu

Sabah kahvaltısı ile güne meyve suyu ile başlamak en kötü seçimdir. Meyve suyu kilo alımına, açlığa ve kronik hastalığa neden olabilir. Şekerin yapay bir tatlandırıcı olduğunu düşünüyorsanız sağlığınızı riske atıyorsunuz. Bildiğiniz gibi çoğu meyve suyu tam meyve suyu değildir. Tatlandırmak için şeker veya fruktoz mısır şurubu eklenmektedir. Yüksek şeker seviyeleri obeziteye neden olduğu gibi aynı zamanda ip 2 diyabet gibi hastalıklarına da yol açabilir.

HAMUR İŞLERİ

hamur işleri

Bu tür kekler, börekler ve benzeri hamur işleri genellikle pek sağlıklı olarak kabul edilmiyor. Özellikle sabah kahvaltılarında tüketildiğinde mideye zarar verebiliyor. Ayrıca çok fazla unlu mamul yüketirseniz daha çabuk acıkma yaşayabilirsiniz. Bu durum da daha hızlı kilo almanıza neden olacaktır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN