Kamuda çalışmak isteyenler dikkat! Diyanet en az lise mezunu personel alımı yapacak: Üstelik KPSS puanı da istemiyor

Kamuda çalışmak isteyenler dikkat! Diyanet en az lise mezunu personel alımı yapacak: Üstelik KPSS puanı da istemiyor

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan yeni duyuruda yeni personel alımı yapılacağı belirtildi. Merkez teşkilatta istihdam edilmek üzere yapılacak alımlarda KPSS puanı ise istenmiyor. İşte, Diyanet İşleri Başkanlığı personel alım detayları…

Diyanet İşleri Başkanlığı, bünyesindeki personel açığını kapatmak için 15 kişiyi istihdam edecek. Başvuruyla ilgili detayların paylaşıldığı duyuruda, KPSS şartı aranmaması dikkat çekti. İşte, alımla ilgili detaylar…

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

  • Halen Başkanlığımız Teşkilatında (görevlendirmeler dâhil) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/A maddesi uyarınca çalışıyor olmak,
  • Memuriyette adaylığı kalkmış olmak,
  • En az lise veya dengi okul mezunu olmak,
  • Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış D sınıfı sürücü belgesine veya 01.01.2016 tarihinden önce alınmış E sınıfı sürücü belgesine sahip olmak,
  • Başkanlık teşkilatında en az 2 (iki) yıl görev yapmış olmak,
  • Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin “Eşdeğer kadrolar” başlıklı 44 üncü maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinde sayılan yedinci kademe (Yardımcı hizmetler sınıfı) dışındaki unvanlarda çalışıyor olmak veya bu unvanlarda müktesebi bulunmak.
  • Aylıksız izinde bulunanlar dâhil olmak üzere, ilgili mevzuatı uyarınca verilen izinleri kullanmakta olanlar da bu sınava başvuru yapabilecektir.
  • Görev süreleri ve görevlendirme olarak çalışılan sürelerin hesaplanmasında DİBBYS (İKYS) verileri dikkate alınacağından başvuruda bulunacak personelin bu süreleri bağlı bulunduğu birimlere müracaat ederek DİBBYS (İKYS) programına işletmesi gerekmektedir. DİBBYS (İKYS) programına işlenmemiş çalışma ve görevlendirme süreleri dikkate alınmayacaktır.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Başvuru yapacak adaylar 4 Aralık 2023 ile 15 Aralık 2023 tarihleri arasında mesai saatleri içinde bizzat DİBBYS Programı üzerinden başvurularını yapabilecek. Başvuru esnasında adayların başvuru şartlarında yer alan dördüncü maddede yer alan sürücü belgesinin önlü arkalı fotokopisini ilgi bölüme PDF olarak yüklemesi gerekiyor.

Sınav süreciyle ilgili tüm duyurular Başkanlığın resmi web sitesi ile yine sitedeki İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü sayfasında ilan edilecek. Adaylara ayrı bir tebligat yapılmayacak.

diyanet-isleri-baskanligi-personel-alimi-1.jpg

SINAV DETAYLARI

Sözlü olarak Ankara’da yapılacak sınavın konuları ve puan dağılımları şöyle:

Sınav konuları;

a. Mesleki Bilgi Düzeyi (40 puan),

b. Mesleki Uygulama Düzeyi (60 puan).

Adaylar, sınav tarihi ve yerini belirten “Sınav Giriş Belgesi” ile birlikte kimlik belgelerinden birini (nüfus cüzdanı, kimlik kartı veya pasaport) sınava gelirken yanlarında bulunduracaklardır. Kimlik belgesi ve sınav giriş belgesi bulunmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Nüfus cüzdanı, kimlik kartı veya pasaport dışında başka bir kimlik belgesi kabul edilmeyecektir.

Sınav tarihi başvuruların tamamlanmasından sonra yapılacak gerekli hazırlıkların ardından ayrıca ilan edilecektir.

Sınava girmeye hak kazandığı halde ilan edilen sınav tarihlerinde sınava katılmayan adaylar sınav hakkını kaybetmiş sayılacaktır. Bu durumdaki adaylara ikinci bir sınav hakkı verilmeyecektir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN