Kıyafetteki yağ lekelerinin kökünü kazıyor! Sadece 10 dakika yeterli: Hem pratik hem de sağlıklı

Kıyafetteki yağ lekelerinin kökünü kazıyor! Sadece 10 dakika yeterli: Hem pratik hem de sağlıklı

Evde, iş yerinde ya da bir kafede üstünüze yağ mı döküldü? Panik yapmanıza hiç gerek yok. Kıyafetinize bulaşan yağ lekelerini söküp atan mükemmel bir yöntemle geldik. Hemen uygulayın bütün yağlardan kurtulun. İşte yağ lekelerini ortadan kaldıran o yöntem…

Mevzu en sevdiğimiz kıyafetler olunca biraz fazla üzerine titreyebiliyoruz. Yemek yerken kıyafetinize dökülen yağ lekesinden hızlı bir şekilde kurtulabilirsiniz. Çıkması zor ancak imkansız olmayan yağ lekelerini çıkartmak için birkaç malzemeye ihtiyacınız olacak. Hemen hemen her evde bulunan o malzemeler ile pratik bir şekilde yağ lekelerinden kurtulabilirsiniz. İşte yağ lekelerini ortadan kaldıran o yöntem…

YAĞ LEKELERİ NASIL ÇIKARILIR?

Her Evin Başkahramanı Karbonat

Temizlik dendiği zaman aklı ilk gelen ürün karbonat olmaktadır. Yağ lekelerinden kurtulmak için başvurabileceğiniz ilk malzeme yine karbonat oluyor. Kıyafetinizdeki leke üzerine karbonat döktükten sonra ıslak bir fırça ile yavaşça o olayınız. Ardından yağ lekesini çıkartmak için bulaşık deterjanı ile yıkayarak kıyafetinizi eski haline döndürebilirsiniz.

karbonat.jpg

Her Evde Bulunuyor Ancak Kimsenin Bilmediği Tuz Mucizesi

Her evde yer alan malzemeler arasında yer alan Tuz yağ lekelerinde de mucizevi etkiler yaratıyor. Yeni oluşan lekelerin üzerine tuz döküp 10 dakika kadar bekletiniz. Daha sonra ılık su ile yağ lekesinin olduğu bölgeyi iyice temizleyiniz. Ancak bu işlem sırasında nazikçe davranmanız gerekiyor. Daha sonra çamaşır deterjanı dökerek yağlı bölgeyi tekrardan yıkayınız. Kıyafetinizi düşük sıcaklıkta çamaşır makinesinde yıkayarak da aynı sonucu alabilirsiniz.

bulasik-deterjani.jpg

Kumaşların Dostu Bulaşık Deterjanı

Yağ lekesi olan kıyafetinizin üzerine bulaşık deterjanı dökerek 5 dakika kadar bekletiniz. Ardından lekeli bölgeyi ılık su ile ıslattınız bez yardımıyla nazikçe siliniz. Son aşama olarak da kıyafetinizi düşük sıcaklıkta çamaşır makinesinde yıkayınız. Kullandığınız bulaşık deterjanının içerisinde limon olmamasına dikkat etmeniz gerekiyor. İçerisinde bulunan limon kıyafetinizin renginin açılmasına neden olabilir.

nisasta.jpg

Nişastalı Mucize Temizlik

Kalın kumaşlardan ya da yünlü kazaklardan yağ lekesini çıkartmak için uygulayabileceğiniz en basit yöntem nişasta olacak. Bir yemek kaşığı nişastayı kıyafet üzerine döktükten sonra bir süre bekletiniz. Daha sonra ıslak bir bez yardımıyla lekenin üzerinde kapatıp nazikçe bastırınız. Bu işlemi sonucunda çıkmayan lekelerden bile verimli sonuç alabilirsiniz. Ancak bu yöntem genellikle yeni oluşmuş yağlarda etkili sonuç vermektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN