Merakla beklenen kafes dövüşünde yer anlaşmazlığı: İtalyanlar Kolezyum’da yapılmasını istemiyor

Merakla beklenen kafes dövüşünde yer anlaşmazlığı: İtalyanlar Kolezyum’da yapılmasını istemiyor

İki sosyal medya devinin patronları Elon Musk ile Mark Zuckerberg arasında yapılması planlanan kafes dövüşü öncesinde söz düelloları devam ederken, Musk’ın dövüşün İtalya başkenti Roma’da bulunan iki bin yıllık Kolezyum’da yapılmasına ilişkin talebin reddedildiği bildirildi.

Son günlerde sosyal medya gündeminde yer eden milyarder girişimci Elon Musk ile Facebook’un çatı şirketi Meta’nın patronu Mark Zuckerberg arasında yapılması planlanan kafes dövüşünün İtalya başkenti Roma’da bulunan Kolezyum’da yapılmasına ilişkin talebin reddedildiği kaydedildi.

‘BAŞBAKAN MELONİ’YLE GÖRÜŞTÜM’

Konuya ilişkin açıklama yapan İtalya Kültür Bakanı Gennaro Sangiuliano, maçın sahnelenebileceği "alanlara tamamen saygı duyarak" düzenlenmesini tartıştığını, ancak Roma'da yapılmayacağını söyleyerek "Elon Musk ile uzun ve dostça bir telefon görüşmesi yaptım. Antik Roma tarihine duyulan ortak tutkudan bahsettik. Tarihi alanlara tam saygı duyarak büyük bir yardım ve tarihi çağrışım etkinliğinin nasıl düzenleneceğini tartışıyoruz. Roma'da yapılmayacak" şeklinde konuştu.

Musk ise, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve Kültür Bakanı ile konuştuğunu ve “destansı bir yer üzerinde anlaştığını” söyledi.

Kafes dövüşü şirketi Ultimate Fighting Championship'in başında bulunan Dana White, iki milyarder arasındaki dövüşü Kolezyum’da gerçekleştirmek hakkında kültür Bakanlığı’yla konuştuğunu söylemişti.

1-1.jpg
Kökeni iki bin yıl öncesine dayanan Kolezyum

‘AMELİYAT OLABİLİRİM’ AÇIKLAMASI

Elon Musk’ın, 44 milyar dolara satın aldığı Twitter’da tartışmalı değişikliklere imza atmasının ardından Threads uygulamasını başlatan Zuckerberg arasındaki söz düelloları sürerken, Musk, geçtiğimiz hafta, kafes dövüşünün biraz ertelenebileceğini bildirmişti. Musk, sırt ve boynunda ağrı olduğunu ve ameliyat gerekebileceğini kaydetmişti.

Zuckerberg ise, dövüş için 26 Ağustos'u önerdiğini açıkladığında, kafes dövüşü konusunda "nefesini tutmadığını" belirtmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN