Pastaneleri yalvartacak kek tarifi! Fırından çıktığı gibi bitiyor: Ağızda bıraktığı tat tarifsiz

Pastaneleri yalvartacak kek tarifi! Fırından çıktığı gibi bitiyor: Ağızda bıraktığı tat tarifsiz

Acil misafirlerin, gün sofralarına vazgeçilmez lezzeti keklerinizi bir de bu şekilde deneyin. Fırından çıktığı gibi anında tükenecek bu kek tarifini pastaneler bile kıskanıyor. İşte tam ölçü cevizli kek tarifi…

Birbirinden farklı kek tarifleri sofraları şenlendirirken çay saatlerine renk katacak mükemmel bir kek tarifi ile geldik. Hem yapımı çok basit hem de mükemmel bir lezzete sahip olan bu keki bütün pastaneler kıskanıyor. Türk mutfağının en sevilen lezzetleri arasında yer alan kek, gün sofralarında da çok sık tercih ediliyor. İşte tam ölçü cevizli kek tarifi…

CEVİZLİ KEK MALZEMELERİ

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

cevizli-kek-1.jpg

Üzeri için (İsteğe bağlı)

  • Pudra şekeri
  • Çikolata
  • Karamel sos

CEVİZLİ KEK YAPMANIN PÜF NOKTALARI

1. Malzemelerin Oda Sıcaklığında Olması Önemli
Cevizli kek yaparken tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat ediniz. Bu sayede yaptığımız kek daha lezzetli olacaktır. Özellikle yumurta ve tereyağı gibi malzemeleri oda sıcaklığına gelmesi kekin kabarmasını ve daha yumuşak olmasını sağlayacaktır.

cevizli-kek-tarif.jpg

2. Unu Eleyerek Kekinizin Daha Kabarık Olmasını Sağlayın
Hamurunu hazırlarken unu mutlaka eleyerek kullanmanız gerekiyor. Bu sayede un kek karışımı içerisinde topaklanmadan daha pürüzsüz bir yapıya sahip olacaktır. Bu sayede keklerinizin kabarması da daha mükemmel olacak.

3. Keki Fırında Açmayın
Keki fırına koyduktan sonra fırının kapağını açmamanız gerekiyor. Sürekli fırının kapağını açmak kekin kabarmasını engellerken daha sönük bir kek elde etmenizi sağlar. Kekin üzeri kızarmaya başladıktan sonra fırını açarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.

kek-tarif.jpg

4. Cevizleri Sonradan Ekleyin
Cevizli kek yaparken cevizleri hamur içerisine eklemek yerine sonradan üzerine serpiştirmeniz gerekiyor. Bu şekilde cevizler hamurun üstünde kalarak kekinizin görüntüsüne de muhteşemlik katacak.

5. Keki Servis Yapmadan Önce Soğumasını Bekleyin
Keki fırından çıkardıktan sonra hemen servis yapmamanız gerekiyor. Kekin soğuması için en az 15-20 dakika kadar bekletmeniz daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Bu sayede kekleri dilimlemek de daha kolay olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN