Patatesli börek tarifi

Patatesli börek tarifi

Çayın yanında veya öğünlerde rahatlıkla tüketebileceğiniz, içi yumuşacık, dışı çıtır patatesli börek tarifi ile sofralarınıza lezzet katmaya hazır mısınız? Baharatların enfes uyumuyla hazırlanan bu börek, herkesin favorisi olmaya aday. İşte, patatesli börek yapımının püf noktaları ve tarifi!

Börekler, sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olmasının yanı sıra günün her öğününde rahatlıkla tüketebileceğiniz bir lezzettir. Pikniklerden doğum günü partilerine kadar her türlü etkinlikte doyurucu bir seçenek olarak karşımıza çıkarlar. Peynirli, ıspanaklı, kıymalı, pırasalı, çiriş otlu gibi farklı iç harçlarla hazırlanabilen börekler, her zevke hitap eder. Ayrıca, börek hamurunu hazır yufkalar kullanarak kolayca yapabilirsiniz. İşte en lezzetli patatesli börek tarifi.

PATATESLİ BÖREK TARİFİ: İHTİYACINIZ OLAN MALZEMELER

2 adet yufka veya üçgen yufka
5 adet orta boy patates
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
1 tutam toz kırmızı biber

Börek Sosu İçin:

2,5 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
½ çay kaşığı tuz
½ su bardağı su
1 paket kabartma tozu

Üzeri İçin:

1 çay bardağı süt
Çörek otu veya susam

PATATESLİ BÖREK TARİFİ ADIMLARI

Adım 1: İç Harcı Hazırlayın

Patatesleri soyun ve rendeleyin. Rendelenen patatesleri iyice sıkarak suyunu çıkartın. Ardından tuz, karabiber ve toz kırmızı biberi ekleyerek harcı hazırlayın.

Adım 2: Börek Sosunu Yapın

Yoğurt, sıvı yağ, tuz, su ve kabartma tozunu karıştırarak börek sosunu hazırlayın.

Adım 3: Yufkaları Hazırlayın

Yufkaları tezgaha serin ve her bir yufkayı 8 eşit parçaya bölün. Ardından börek sosunu yufkaların üzerine fırça yardımıyla sürün.

Adım 4: Börekleri Şekillendirin

Hazırladığınız patatesli harcı yufkaların üzerine yayın. Yufkaları rulo şeklinde sarın ve gül böreği şekli vermek için içe doğru kıvırın.

Adım 5: Börekleri Pişirin

Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine börekleri yerleştirin. Böreklerin üzerine kalan sosu sürün ve çörek otu veya susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında börekler kızarana kadar pişirin (yaklaşık 30 dakika).

Adım 6: Servis Edin

Patatesli böreklerinizi fırından çıkardıktan sonra ılık olarak servis edin. Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN