Saç Renginizi Değiştirmek İstiyorsanız Bunları Mutlaka Deneyin! En Güzel Saç Rengine Ulaşmak İçin İpuçları

Saç Renginizi Değiştirmek İstiyorsanız Bunları Mutlaka Deneyin! En Güzel Saç Rengine Ulaşmak İçin İpuçları

Sıklıkla saç stilinizin, her gün giydiğiniz görünümünüzün bir parçası olduğu söylenir; kıyafetlerin aksine saçlarımız genellikle çamaşır sepetine atılmaz. Bir kişinin saçlarını nasıl kullandığı, model seçimleri kadar kendilerini nasıl sunmak istedikleri hakkında da çok şey söyler, ancak bir saç stilinin bireysel zevklerimizi yansıtırken doğal görünümümüze uyması önemlidir. Saç Renginizi Değiştirmek İstiyorsanız Bunları Mutlaka Deneyin! En Güzel Saç Rengine Ulaşmak İçin İpuçları...

Kesim söz konusu olduğunda, hangi saç modellerinin yüz şeklinize uygun olduğunu bulmanız gerekir. Ve renk ise tamamen cilt tonunuzla ilgilidir.

CİLT TONU VE ALT CİLT TONU

Şimdi, çoğu insan genellikle açık, orta veya koyu ten rengine sahip olduklarınız söyleyebilir, ancak bulacağınız renklere gelince, en gurur verici renkler söz konusu olduğunda, biraz daha karmaşık hale gelir.

Bir cilt ton var tenin yüzey rengi bir de alt ton var . Alt ton, cildinizin yüzeyinin altındaki ince renk tonudur; bu ideal renk paletinizi bulmanın anahtarıdır. Cildimizin yüzey rengi değişebilirken, cilt alt tonu asla değişmez (bronzlaşmış olsanız bile), bu nedenle alt ton gerçekten hangi renklere uyduğunuzu belirlemenin çok daha iyi bir yoludur.

sarisin-esmer.jpg

CİLT ALT TONUNU NASIL BELİRLEYEBİLİRSİNİZ?

Üç alt tonlu renk vardır: soğuk, sıcak ve nötr. Sıcak alt tonlara sahipseniz, cildiniz şeftali, sarı veya altın rengi görünür; soğuk cilt alt tonlarında mavi, pembe veya kırmızı renk bulunurken, nötr cilt alt tonları genellikle mavi ve sarı arasında dengelenir ve görünüm olarak genellikle cildin yüzey tonuna daha yakındır.

Cilt alt tonunuzu deşifre etmek o kadar kolay değil. Soğuk, sıcak veya nötr bir alt tona sahip olup olmadığınızı bilmek nadiren olur ; muhtemelen bunu çözmek için birkaç şey yapmanız gerekecek:

1 - DAMARLARINIZA BAKIN

Cildinizin alt tonunu belirlemenin kolay bir yolu, bileğinizin alt kısmındaki damarların rengini kontrol etmektir (doğal ışıkta). Mavi veya mor görünüyorlarsa, muhtemelen soğuk alt tonlara sahipsiniz, yeşilimsi damarlar ise sıcak bir alt tona işaret ediyor. Yeşil mi yoksa mavi mi olduğundan emin değilseniz veya damarlarınız o kadar net değilse ve ten renginizle eşleşiyorsa, muhtemelen nötr bir alt tonunuz var demektir.

2 - CİLDİNİZİN GÜNEŞE NASIL TEPKİ VERDİĞİNİ DÜŞÜNÜN

Güneşte kaldıktan sonra cildiniz nasıl oluyor? Kolayca yanıyor musunuz yoksa bronzlaşmaya mı meyillisiniz? Cevap, cildinizin alt tonunu belirlemenize yardımcı olabilir.

Kolayca yanarsanız veya pembeye dönerseniz, cildinizde daha az melanin olduğu anlamına gelir, bu da genellikle soğuk bir alt tona sahip olduğunuzu gösterir. Kolayca bronzlaşıyorsanız veya nadiren yanıyorsanız, muhtemelen sıcak veya nötr tonlusunuzdur.

3 - HER ŞEY SİZİN GÖZ RENGİNİZDE

Soğuk cilt alt tonlarına sahip insanlar genellikle mavi, yeşil, uçuk kahverengi veya gri gözlere ve doğal olarak sarı, kahverengi veya kül tonlarına sahip siyah saçlara sahiptir. Kahverengi, kehribar veya ela gözleriniz ve kırmızı, bakır veya altın tonlarına sahip çilek sarısı, kumral, kahverengi veya siyah saçlarınız varsa, muhtemelen sıcak tonlusunuzdur. Nötr cilt alt tonlarına sahip olanlar genellikle sıcak ve soğuk karışımı olan saçlara ve gözlere sahiptir; Bakır tonlarında mavi-yeşil gözlere veya ne giydiğinize bağlı olarak biraz daha soğuk veya daha sıcak görünebilen gözlere sahip olabilirsiniz.

esmerler-sarisinlar.jpg

4 - SİZE HANGİ RENKLERİN YAKIŞTIĞINI DÜŞÜNÜN

Farklı renkler farklı insanlarda çalışır ve bunun temel nedeni cilt alt tonuna dayanır. Mavi, mor, gri, beyaz veya gül rengi giysilerle dolu bir gardırobunuz var mı? Bunlar 'sizin' renklerinizse, muhtemelen cildinizin soğuk bir alt tonu vardır. Sarı, turuncu, kırmızı, zeytin yeşili ve krem ​​veya kirli beyaz gibi toprak veya sonbahar renkleri, sıcak ten tonlarına sahip olanlarda en iyi şekilde görünür. Neredeyse her rengi giymekten kurtulabilen şanslı kadınlardan biriyseniz, bunun nedeni nötr alt tonlu olmanızdır - bu, aralarında en çok yönlü olanıdır.

5 - TAKI KOLLEKSİYONUNUZA BAKIN

İster ışıltılı ister abartısız olsun, takılarınız koleksiyonunuz size cilt alt tonunuzun bir göstergesi olabilir. Gümüş, platin ve pembe altın takılar özellikle soğuk alt tonlu tenlere çok yakışırken, altın takılar genellikle sıcak alt tonları daha güzel gösterir. Mücevher koleksiyonunuz bir metal karışımıysa, o zaman tarafsızsınız.

BANA HANGİ RENKLER YAKIŞIYOR?

Unutulmaması gereken bir şey var ki, ten renginiz size gerçekten yakışacak saç rengini bulmak konusunda büyük rol oynuyor.

sarisinlar.jpg

SARIŞINLAR HANGİ RENKLERİ KULLANMALI?

Soğuk alt tonlu açık tenliyseniz, buzlu platin sarısı veya daha yumuşak bir bebek sarısı porselen teninizi daha güzel gösterecektir. Kül tonları gerçekten iyi çalışıyor; Bakır, altın veya karamel gibi daha sıcak sarı tonlarından kaçınmalısınız çünkü bunlar cilde pembe bir renk katabilir. Tersine, sıcak alt tonlu açık tenliyseniz, bu daha sıcak tonlar cildinizin parlamasını sağlayacaktır.

Soğuk alt tonlu orta ten rengine sahip sarışınlar için kumlu veya bej sarışınlar özellikle iyi sonuç verir; Aynı şekilde sıcak alt tonlu olanlar da daha doğal bir görünüm elde etmelidir. Temel olarak, orta ten rengine gelince, bronzlar (veya kahverengimsi sarışınlar) sadece eğlenmek ister.

Sıcak alt tonlu koyu tene sahipseniz, koyu renkli kökleri olan yumuşak bir bal sarısını dengelemelisiniz; balayage veya ombré saç renkleri harika bir seçenektir. Küllü sarışınlar, soğuk alt tonlu koyu tenlerde daha iyi çalışır.

esmerler.jpg

ESMERLER HANGİ SAÇ RENKLERİNİ TERCİH ETMELİ?

Açık tenli ve soğuk alt tonlu esmerler, açık ve koyu arasında herhangi bir yere gidebilir, ancak mavi tabanlı, boz kahverengi veya nötr kahverengiler, kırmızımsı bir renk tonu olanlardan daha iyi çalışır. Sıcak alt tonlu açık tenliyseniz, daha zengin bir esmer seçin.

Soğuk alt tonlu orta ten rengine sahip bir esmerseniz, parlak, zengin çikolata kahvesi tercih edin. Alternatif olarak, morumsu bir ton, hatta mavi-siyah bir renk bile teninizi dengeleyecektir. Daha sıcak bir alt tonu olanlar, kendilerine mavimsi bir renk veren esmer renklerden uzak durmalıdır, ancak bunun dışında her şey olabilir; koyu maun kahveler özellikle gurur vericidir. Daha açık olmak istiyorsanız, ballı badem rengi, sıcak alt tonlu kişilerde harikalar yaratır.

Zeytin tenli güzeller genellikle imrenmeye değer koyu esmer buklelerle kutsanırlar, ancak boyama söz konusu olduğunda zeytin tenli olanlar da daha koyu kahverengi tonlarını deneyebilirler.

Zeytin tenli bayanlar gibi, koyu tenli ve sıcak alt tonlu olanlar da tipik olarak güzel, esmer saçlarla doğarlar. Derin, havalı ten rengi, mürekkep siyahı veya mavi-siyah tonlarına gerçekten yakışır. Bronz ve açık kahverengi ton vurgularıyla doğal olarak koyu renk saçlara derinlik katabilirsiniz.

kizillar.jpg

KIZILLAR HANGİ RENK SAÇLARA SAHİP OLMALI?

Kusursuz porselen cilt ve doğal kızıl saç genellikle bir çift olarak gelir; Bu daha nötr ton, soğuk alt tonlu açık ten üzerinde en iyi sonucu verendir. Bu nedenle saçınızı kırmızıya boyamak istiyorsanız, daha doğal görünen bir kumral rengine yönelmelisiniz. Açık tenli doğal kızılların sıcak alt tonlara sahip olması da oldukça tipiktir. Emma Stone'u düşünün; bakır kırmızısı saç rengi, bu gölgenin ne kadar gurur verici olabileceğinin mükemmel bir örneğidir.

Soğuk alt tonlu orta ten rengine sahipsen bordo ya da morumsu mavi kırmızı; turuncu tonlar, sizi yıkamaktan çok yorulur. Sıcak alt tonlu olanlar için tam tersi doğrudur; hafif turuncu tonlu kırmızılar, üzerinizde soğuk tonlu kırmızılardan daha iyi duracaktır; bakır veya pas kırmızıları arızaya karşı güvenli bir seçenektir.

Sıcak alt tonlu koyu tenli ve kırmızıya giden süslü bir tene sahipseniz, Rihanna'dan bir ipucu alın ve cesur, itfaiye aracı kırmızısını tercih edin ya da bakırımsı bir tabanla işleri biraz daha sade tutun. Soğuk alt tonlara sahipseniz, morumsu-kırmızı; güzel bir böğürtlen gölgesi, derin, serin ten rengini mükemmel şekilde dengeler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN