Sadece 2 liraya cam gibi cildiniz olsun! Bu denenmiş ve pratik maske tarifiyle görenler estetik mi yaptırdın diyecek

Sadece 2 liraya cam gibi cildiniz olsun! Bu denenmiş ve pratik maske tarifiyle görenler estetik mi yaptırdın diyecek

Cilt bakım kremlerinin sürekli artan maliyetleri nedeniyle birçok kadın evde kendi güzellik rejimleriyle ilgilenerek vakit geçiriyor. Ev yapımı cilt bakımı tarifleri, özellikle yüz maskeleri son derece popüler hale geldi. İşte cildinize yeni bir nefes verecek yepyeni bir cilt maskesi tarifi ile karşınızdayız....

Makyaj kalıntısı, hava kirliliği gibi birçok faktöre maruz kalan cilt gözenekleri zamanla genişler. Cilt gözenekleri ne kadar geniş olursa, o kadar fazla kir toplanır ve başta siyah noktalar olmak üzere birçok soruna neden olabilir. Cilt bakımınıza ne kadar önem verirseniz verin, dışarıdan bakım görmemişsiniz gibi görünürsünüz. Aslında ciltteki gözenekler sağlığımız için çok önemlidir. Bunlar sayesinde cildimiz nefes alır ve cilt altındaki yağ bezlerinin ürettiği yağlar cilt altında birikerek yüzeyde kistlerin oluşmasına neden olur. Bütün bunlar gözeneklerin önemini vurgulamaktadır. Cildimiz makyaj kalıntıları, hava kirliliği gibi birçok faktöre maruz kalır ve zaman zaman ekstra bakıma ihtiyaç duyabilir. Yüzümüzdeki gözeneklerin görünümünden eminiz bir çoğumuz rahatsızızdır.

yuz-bakimi-icin-maske-1200x675.jpg

SADECE 2 LİRAYA CAM GİBİ CİLDİNİZ OLSUN! BU DENENMİŞ VE PRATİK MASKE TARİFİYLE GÖRENLER ESTETİK Mİ YAPTIRDIN DİYECEK

Cildinizdeki lekeleri çıkaracak tarifini vereceğimiz bu maskenin düzenli kullanım ile sağlıklı sonuçlar verir. Cildinizin nem dengesini korumak için bu maske tarifimizi uygulayabilirsiniz. Bu maske ile cildinizin nemini muhafaza etmesini ve daha sağlıklı bir görünüm kazanmasını sağlayabilirsiniz. Cilt problemlerinize etki edecek bu maske tarifi ile zamanla daha pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz.

İHTİYACINIZ OLAN MALZEMELER

1 tatlı kaşığı maya

1 tatlı kaşığı yoğurt

1 çay kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı limon

Uygulanışı: Bütün malzemeleri bir kasede güzelce karıştırıp, temiz cildinize uygulayın. 10 dakika beklettikten sonra cildinizi önce ılık su ile daha sonra soğuk su ile durulayın.

Maya maskesi B vitamini kompleksi açısından zengindir. Bu maske kuru ciltlere iyi gelir, sivilce ve kırışıklıkları azaltır.

Maya maskesinin bazı vitamin, mineral ve faydaları şu şekildedir:

B6 Vitamini: B6 vitamini aşırı cilt kuruluğunu ve sivilceleri azaltır. Düzenli kullanıldığında maya maskesindeki B6 Vitamini cildin kurumasını ve sivilce oluşumunu engeller.

B2 Vitamini: “Riboflavin” olarak da bilinen B2 Vitamini, yeni cilt hücresi üretimini tetikleyerek cildin yenilenmesini teşvik etmeye yardımcı olur. Dermatit ve egzama gibi cilt problemlerinin tedavisinde kullanılan merhemlerde de bu vitamin bulunur.

B3 Vitamini: Yaş mayada bulunan B3 Vitamini (niasin) hem saç hem de cilt sağlığı için önemli vitaminlerdir. Maya maskesi cildin ihtiyacı olan B3 vitaminini sağlayarak sivilce oluşumuna karşı korur ve var olan sivilcelerin iyileşme süresini azaltır. Cildin nemli kalmasına yardımcı olan bu vitamin, kuru ciltleri hızlı bir şekilde nemlendirmek ve yumuşatmak için önerilen vitaminler arasındadır.

B1 Vitamini: Güçlü antioksidan etkisi ile bu vitamin cildin yaşlanmasını ve olumsuz etkilerini geciktirir. Kırışıklıkları ve cilt lekelerini önler.

Folik Asit: B1 vitaminleri gibi etkili antioksidanlar, folik asit akneye neden olan bakterileri temizlerken cildin görünümünü iyileştirir. Düzenli kullanıldığında cildi pürüzsüzleştirir.

Potasyum: Kuru cilt ve pullanma, potasyum eksikliğinin ilk belirtileri arasındadır. Potasyum cildi derinlemesine nemlendirerek bu nemin uzun süre korunmasına yardımcı olur. Maya maskesi, yüksek potasyum içeriği nedeniyle özellikle kuru ciltler için ideal bir yüz maskesidir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN