Sağlık Bakanlığı müjdeyi verdi! 65 yaş altı herkes başvurabilecek! Başvurular yarın başlıyor... Sağlık Bakanlığı personel alımı için acele edin

Sağlık Bakanlığı müjdeyi verdi! 65 yaş altı herkes başvurabilecek! Başvurular yarın başlıyor... Sağlık Bakanlığı personel alımı için acele edin

İş arayan vatandaşlar için bir müjde de Sağlık Bakanlığı'ndan geldi. Peki Sağlık Bakanlığı başvuru şartları nedir? Tüm detaylar haberimizde.

Sağlık Bakanlığı bünyesine alınacak 31 bin 813 personelin alım şartları belli oldu. Peki Sağlık Bakanlığı kadrosuna girmek için şartlar nedir? Başvurular ne zaman yapılacak? Sağlık Bakanlığı yeni personel alımı ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI

Sağlık Bakanlığı kadrosuna 31 bin 813 personel alınacağı müjdesi verildi. 400 adet büro memuru alınacağı duyuruldu. Başvuru tarihleri 30 Kasım günü saat 14.00'de sona erecek. Başvuru yapabilmek için adayların 2022 senesinde KPSS puanı almış olmaları gerekiyor. Resmi Gazete üzerinden yayınlanan habere göre bazı pozisyonlar için lisans mezunu olunması gerekiyor. Başvuru detaylarında bölümler ile ilgili detaylı bilgi veriliyor.

Sağlık Bakanlığı Personel Alımları Başladı

SAĞLIK BAKANLIĞI TERCİH ÜCRETLERİ

KPSS sonucuna göre Sağlık Bakanlığı başvurusu yapacak adaylar 30 TL tercih ücreti ödeyecek. Tercihler ÖSYM Aday İşlemleri sistemi üzerinden e-İşlemler seçeneği seçildikten sonra kredi kartı veya banka kartı ile Akbank şubeleri, ATM'leri, mobil bankacılığı, Albaraka Türk Katılım Bankası şubeleri, ATM'leri ve mobil bankacılığı, Finansbank şubeleri, ATM'leri, mobil bankacılığı, Kuveyt Türk Katılım Bankası şubeleri, ATM'leri ve mobil bankacılığı, Halkbank şubeleri ve ATM'leri, mobil bankacılığı, ING Bank şubeleri, mobil bankacılığı, İş Bankası şubeleri, ATM ve mobil bankacılığı, Vakıf Katılım Bankası şubeleri, ATM'leri, Ziraat Bankası mobil bankacılığı üzerinden yatırılacak. Bahsi geçen ücret yatırımları KKTC'den başvuru yapacak adaylar hariç belirtilmiştir.

SAĞLIK BAKANLIĞI BAŞVURU ŞARTLARI

Sağlık Bakanlığı personel alımına başvuru yapabilmek için aranan şartlar şu şekilde;

-T.C. vatandaşı olmak,

-Güvenlik ve arşiv soruşturmalarının olumlu sonuçlanması,

-SGK üzerinden emekli maaşı almamak ve 65 yaşını geçmemek,

-Büro personeli alımına başvuru yapacak olan adayların 657. sayılı Kanun 4. maddesi ve aynı kanundaki 48. madde kapsamında Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına ilişkin Esaslarda bahsi geçen şartları taşıyor olmak,

-Sağlk Yönetimi, Sağlık İdaresi, Sağlık Kurumları Yönetimi, Sağlık Kurumları Yöneticiliği, Sağlık Kuruluşları Yöneticiliği, Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümlerinden birini tamamlamış olmak gerekiyor. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN