Şahmeran dizisi konusu ne, oyuncuları kimler, ne zaman başlıyor? İşte künyesi

Şahmeran dizisi konusu ne, oyuncuları kimler, ne zaman başlıyor? İşte künyesi

Başrollerinde Serenay Sarıkaya ve Burak Deniz'in yer aldığı 'Şahmeran' dizisi, online platform Netflix'te 2023 yılının ilk aylarında izleyicisiyle buluşacak. 2018 yılından beri dizi ya da filmde rol almayan Serenay Sarıkaya, çekimlerin başladığını 2021 yılında sosyal medyadan duyurmuştu. İşte, Şahmeran dizisi hakkında bilgiler...

Şahmeran oyuncu kadrosu ve yayın tarihi yavaş yavaş netleşiyor. Yapımcılığını Tims&B Productions'ın üstlendiği, senaryosunu Pınar Bulut'un kaleme aldığı, yönetmen koltuğunda Umur Turugay'ın oturduğu dizinin kadrosuna Serenay Sarıkaya'nın ardından Mert Ramazan Demir dahil oldu. Henüz resmi açıklama yapılmasa da başrol oyuncusu Serenay Sarıkaya'nın partnerinin Burak Deniz olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

ŞAHMERAN DİZİSİ NE ZAMAN, NEREDE YAYINLANACAK?

Netflix'in yerli yapımları arasına girecek Şahmeran dizisinin çekimleri eylül ayının üçüncü haftasında başlayacak. Çekimlerin 2 ayda tamamlanması öngörülüyor.

8 bölüm olarak Netflix içerik kütüphanesine eklenecek Şahmeran dizisinin 2023'nin ilk çeyreğinde yayınlanması bekleniyor.

Serenay Sarıkaya, 4 yıl aradan sonra ekranlara geri dönüyor. Instagram hesabından yeni dizisi Şahmeran'ı duyuran Sarıkaya, dizinin senaryosunu okuduğu bir anı paylaşarak, fotoğraflarına, "Nasıl özlemişim belli değil! Geliyor gelmekte olan..." notunu düştü.

ŞAHMERAN DİZİSİ KONUSU NE?

400 yaşındaki aslında yılan olan bir grup üniversitelinin hikayesinin anlatılacağı dizide, yılan oldukları belli olmasın diye gözlerini lensle kapatan karakterlerin hikayelerine yer verilecek. Zira, Şahmeran'ın kelime anlamı, başı insan gövdesi yılan şeklinde efsanevi bir yaratıktır.

ŞAHMERAN DİZİSİ KOYUNCULARI KİMLER?

Tims&B Productions'ın yapımcılığı üstlendiği, Pınar Bulut'un senaryosunu yazdığı, Umur Turugay'ın yönetmenliğini yaptığı Şahmeran dizisi oyuncu kadrosunda; Serenay Sarıkaya, Burak Deniz, Mert Ramazan Demir, Mustafa Uğurlu, Mahir Günşiray, Mehmet Bilge Aslan, Ebru Özkan, Nil Sude Albayrak, Berfu Halisdemir, Ayşe Lebriz, Nilay Erdönmez gibi isimler yer alıyor.

ŞAHMERAN DİZİSİ NEREDE ÇEKİLİYOR?

'Yılanların şahı' anlamına gelen Şahmeran efsanesinin Mersin Tarsus ve Mardin'de geçtiğine inanılıyor. Özellikle Tarsus'ta yaşayan yılanlara 'meran' deniliyor. Barış içinde yaşayan yılanlar akıllı ve şefkatli olmaları ile biliniyorlar. Kraliçelerine ise Şahmeran adı veriliyor.

Şahmeran dizisinin çekimleri de hikayeye uygun olarak Mersin'in Tarsus ilçesinde yapılacak. Öte yandan Adana ve Muğla Datça'da da bazı sahnelerin çekileceği belirtiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN