Şimdiye kadar kandırılmışız! Sağlıksız dediler ama ömre 10 yıl ekliyor! Tüm ezberleri bozan yaşam sırrı...

Şimdiye kadar kandırılmışız! Sağlıksız dediler ama ömre 10 yıl ekliyor! Tüm ezberleri bozan yaşam sırrı...

Uzun ve sağlıklı yaşamın sırları merak edilirken yapılan o araştırma tüm detayları ortaya çıkardı. Ömrünüze 10 yıl eklemek istiyorsanız mutlaka bu adımları uygulayın. İşte ömrü 10 yıl uzatmanın adımları…

Bilim insanları tarafından gerçekleştirilen incelemeler doğrultusunda ortaya çıkan gerçeklerde herkesi şaşırttı. Birleşik Krallık'ta toplum sağlığını iyileştirmek için atılan adımlar doğrultusunda ömrü uzatan detaylar ortaya çıktı. Uzun yaşamın sırrı tüm ezberleri bozdu. İşte ömrü 10 yıl uzatmanın adımları…

SAĞLIKLI VE UZUN ÖMRÜN SIRRI EZBER BOZDU

Yapılan araştırmalar Sağlıklı ve uzun yaşamın sırlarını da ortaya çıkar. Yaşlıların ömrünü neredeyse 10 yıl uzatan o adım Birleşik Krallık’ta yapılan araştırmada ortaya çıktı. Nature Food adlı bilimsel dergide yayımlanan araştırmada yarım milyon Britanyalının beslenme alışkanlıkları üzerinde incelemeler yapıldı. 467.354 katılımcının yer aldığı araştırmalarda yapılan gruplandırmalar ile birlikte çıkan sonuçlarda şaşırttı. Katılımcılar ya ortalama ve sağlıksız beslenenler ya da Birleşik Krallık'ın Beslenme Rehberi'ne (Eatwell Guide) uygun gıda tüketenler ve araştırmacıların "uzun ömür diyeti" diye adlandırdıkları diyete uygun beslenenler olarak gruplandırıldı.

uzun-yasam-saglikli-yiyecek.jpg

Birleşik Krallık nüfusunun beklenen doğumda beklenen yaşam süresi kadınlar için yaklaşık 84 yıl olurken erkekler için de 80 yıl olarak belirtildi. Sigara, alkol ve fiziksel aktivite gibi diğer etken faktörler göz önüne alındığında yapılan çalışmada sağlıksız beslenmeden daha sağlıklı beslenmeye geçen ve buna bağlı kalan 40 yaşındaki kadın ve erkeklerin ortalama yaşam sürelerinde yaklaşık 9 ila 10 yıllık bir artış tespit edildi.

UZUN YAŞAM İÇİN BU ADIMLARI UYGULAYIN

Beslenme düzeninde yapılan değişiklik ile birlikte erkeklerde 10,8 kadınlarda ise 10,4 yıllık yaşam beklentisi artışı doğru orantılı bir şekilde gerçekleşti. Sanılanın aksine tam tahıl, kuruyemiş ve daha az meyve tüketerek şekerli içecek ve işlenmiş et tüketen kişilerin daha uzun bir yaşam belirtisi gösterdiği aktarıldı.

sagliksiz-yiyecek.jpg

Ortalama bir diyet ile daha sağlıklı beslenme alışkanlıklarına yönlendirilen kişilerin ise yaşam süresini diğer kişilere göre daha az bir artışla tamamladı. Yapılan araştırmalarda "Daha sağlıklı beslenme modellerine doğru yapılan değişiklikler ne kadar büyük olursa, yaşam beklentisinde beklenen artışlar da o kadar büyük olur" sonucu ortaya çıktı. 70 yaşındaki bir kişinin beslenme düzeninde yaptığı değişiklik ile birlikte yaşam süresinin 4 ile 5 yıl uzatabileceği belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN