Sultan Tarlacı: Tehlikeleri önceden görmek mümkün!

Sultan Tarlacı: Tehlikeleri önceden görmek mümkün!

Duyu dışı algılar konusunda araştırmalarıyla bilinen Nöroloji Uzmanı Dr. Sultan Tarlacı, “Fotonlar üzerinde yapılan kuantum deneylerine göre, gelecek veya geçmişteki beyinlerden bilgi almak ihtimal dahilinde” diyor. Doç. Dr. Tayfun Doğan da mutluluk üzerine yaptığı araştırmalar sonucunda, insanın mutlu olmasında kalıtımın önemine dikkat çekiyor.

[Karar]
ÜRÜN DİRİER

Duyu dışı algılar ve psişik yetenekler üzerine çalışan Nöroloji Uzmanı Dr. Sultan Tarlacı, gelecekte ve geçmişte ölen bütün insanların beynine ulaşarak bilgi almanın, kuantum deneylerine göre mümkün olabileceğini söylüyor.

Beynin bilimsel olarak açıklanmamış yetenekleri var mıdır?

Beynin açıklanmamış yetenekleri ve gizemleri çok aslında. Mesela bugün için bilinç dediğimiz şeyin et beyinden nasıl doğduğunu anlamış değiliz. Öznellik durumunu da çözebilmiş değiliz. Benim gördüğüm kırmızı elma ile seninki aynı değil. Bilimin bugün için açıklayamadığı olaylardan biri de duyular dışı algı. Buna göre bilinç veya niyet kafatası dışına çıkıyor ve olasılık içeren süreçlere de etki edebiliyor. Duyular dışı algının bir parçası olan önceden bilme ve sezmenin nasıl olduğu tam bir muamma.

TEHLİKELER SEZİLEBİLİYOR

Duyu dışı algılar konusunda   araştırmalarınızla biliniyorsunuz. Bir nörolog olarak sizi bu araştırmalara iten nedir?

Çocukluğumdan beri anlatılan “cin çarptı, muska, önceden rüyasında gördü, mezarında ateş görüldü, at üstünde zırhlı ve elinde mızraklı adamlar gördüm…” gibi şeylere hep şüphe ile ama bir o kadar da ilgi ile baktım. Profesyonel ilgi ise 2009’da Stephan Schwartz ile tanışmamla başladı. Uzun yıllar Amerikan Savunma Bakanlığı’na bağlı uzaktangörü-durugörü üzerine çalışmış, araştırmış, yazmış birisi. Daha sonra aldığım esinlenme ile neden ülkemizde böyle bir grup yok deyip, internet üzerinden bir grup kurdum. Rüyaları ve özel yetenekli kişilerden durugörülerini toplamaya başladık. Kayıt altına aldığımız birçok olayda gördük ki insanlar gelecekteki tehlikeleri önceden sezebiliyor ve bilebiliyorlar.

GEŞMİŞTEN BİLGİ ALABİLİRİZ

Dünyada yapılan son şaşırtıcı beyin araştırmaları neler?

2014 yılında Dean Radin’in niyetin fotonları bir yönde saptırması çalışması bence en önemli ve şaşırtıcı araştırma. Fizik dergisinde yayımlandı ancak etkisi olmadı. Çünkü güncel bilimsel bilgiye aykırı durum. Bunun dışında hep kuantum mekansal dolaşıklığı bilirdik, artık zamanda kuantum dolaşıklık kavramı da ortaya konuldu. Bu dolaşıklık gerçek ise, gelecekte ve geçmişte ölen insanların beyinlerine ulaşmak ve bilgi almak mümkün olabilecektir.

MUTLULUK YÜZDE 50 GENETİK

Mutluluk üzerine yaptığı akademik araştırmalarla bilinen Üsküdar Üniversitesi Psikoloji bölümünden Doç Dr. Tayfun Doğan, mutluluğu etkileyen faktörleri, genetik, yaşam şartları ve amaçlı etkinlikler olmak üzere üç başlıkta topluyor. Dr. Doğan dünyada özellikle ikizler üzerinde yapılan araştırmaların, mutlulukta genetik faktörlerin belirleyici olduğunu ispatladığını söylüyor.

16-03/23/tayfun-dogan-3.jpg

PARA YÜZDE 10 ETKİLİ

Doç. Dr. Doğan’a göre, genetik faktörlerin mutluluk üzerindeki etkisi ortalama yüzde 50. Bu sonuç biraz karamsar olsa da, mutluluğu belirleyen diğer yüzde 50’lik dilim biraz daha bizim denetimimizde. Yaşam şartları adı verilen ikinci grup faktör, mutluluğu yüzde 10 oranında etkiliyor. İnsanların büyük çoğunluğu mutlu olabilmek için bu faktörler üzerinde durarak bu şartları iyileştirmeye çalışıyor. Mesela ‘zengin olsam mutlu olurum’ diyor. Oysa ekonomik şartların değiştirilmesi mutluluk üzerinde en fazla yüzde 10 etki yapıyor.

Araştırmalar orta düzeyde bir gelire sahip insanların, gelir düzeyi düşük, fakir insanlara göre daha mutlu olduklarını ortaya koyuyor. Ancak orta düzeyde gelire sahip insanlarla çok yüksek gelire sahip insanlar arasında mutluluk açısından önemli bir farklılık bulunmuyor.

YÜZDE 40 YARDIMSEVERLİK

Geriye mutlu olmak için yüzde 40’lık bir ihtimal kalıyor. Yani amaçlı yaşam etkinliklerinden elde edilecek mutluluk. “Bu gruptaki etkinliklerin genetik faktörler ve yaşam şartlarından farkı ise denetimlerinin büyük oranda bizim elimizde olmasıdır” diyen Dr. Doğan, mutlu olmak için bu yüzde 40’lık alanda çalışmamızın daha mantıklı olduğunu vurguluyor. Peki amaçlı yaşam etkinliklerinin kapsamında neler var? İyimserlik, öz-saygı, yardımseverlik, kişilerarası ilişkilerde yeterlilik, dini inançların gereklerini yerine getirme, egzersiz yapma, affedicilik ve sağlıklı aile ilişkileri, amaçlı etkinliklerin kapsamındaki faktörler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN