Türkan Şoray'a dünya sinemasına katkı ödülü

Türkan Şoray'a dünya sinemasına katkı ödülü

Kırgızistan'da düzenlenen Bişkek Uluslararası Film Festivali'nde Türkan Şoray'a Dünya Sinemasına Katkı Ödülü verildi. Şoray, törende Selvi Boylum Al Yazmalım'ın yaratıcısı Cengiz Aytmatov'un memleketine 45 yıl aradan sonra tekrar geldiği için çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te Türkiye'nin konuk ülke olarak katıldığı 1. Bişkek Uluslararası Film Festivali başladı. Toktogul Satılganov Milli Filarmonisi'nde düzenlenen festivalin açılış törenine Kırgızistan Bakanlar Kurulu Başkanı Akılbek Caparov, Bişkek Belediye Başkanı Aybek Cunuşaliyev, Kırgızistan Kültür, Enformasyon, Spor ve Gençlik Politikası Bakanı Altınbek Maksütov'un yanı sıra Kırgızistan, Türkiye ve diğer ülkelerden sinema sanatçıları, yönetmenler ve çok sayıda davetli katıldı.

TÜRKAN ŞORAY'A DÜNYA SİNEMASINA KATKI ÖDÜLÜ

Törende Kırgızistanlı yazar Cengiz Aytmatov'un unutulmaz eserinden uyarlama "Selvi Boylu Al Yazmalım" filminin başrol oyuncusu, Yeşilçam'ın Sultanı lakaplı Türkan Şoray da onur konuğu olarak yer aldı. Türkan Şoray'a törende, "Dünya sinemasına katkı" ödülü takdim edilirken, Şoray'a ödülünü Bişkek Belediye Başkanı Aybek Cunuşaliyev takdim etti. Şoray törende yaptığı konuşmada, bu toprakların yetiştirdiği dünya çapında sevilen yazar Cengiz Aytmatov'un memleketine 45 yıl aradan sonra tekrar geldiği için çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Yıllar önce Kırgızistan'a Aytmatov'un eserinden uyarlanan Selvi Boylu Al Yazmalım filminin galası için geldiğini hatırlatan Şoray, "Aytmatov evinde ağırladı, kımız ikram etti. Tanrı Dağlarına çıkardı, otağ kurdu, yerlerde oturduk, tepsilerde etler geldi. Tekrar gelmiş olmaktan çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

8150720.jpg

"BU FESTİVAL ÇOK BAŞARILI OLSUN VE YILLARCA SÜRSÜN"

Konuşmasında festivalin hayırlı olmasını dileyen Şoray, "Kırgız meslektaşlarımı yürekten kutluyorum, onlara başarılar diliyorum. Burada Türk sineması meslektaşlarımı da görüyorum. Onlara da yürekten sevgilerimi iletiyorum. Festival bol bol seyircisiyle olsun. Kırgız halkının ne kadar sanatkar olduğunu biliyorum. Bu festival çok başarılı olsun, yıllarca sürsün diyorum" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN