Ünlü oyuncu Mehmet Aslantuğ'dan flaş adaylık açıklaması! Neden TİP'ten aday olduğunu bu sözlerle açıkladı!

Ünlü oyuncu Mehmet Aslantuğ'dan flaş adaylık açıklaması! Neden TİP'ten aday olduğunu bu sözlerle açıkladı!

Ünlü oyuncu Mehmet Aslantuğ katıldığı bir programda önemli açıklamalarda bulundu. TİP partisine neden aday olduğunu açıklayan Aslantuğ'dan flaş açıklamalar. İşte ayrıntılar.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekili adayı olan oyuncu Mehmet Aslantuğ, katıldığı televizyon programında  Candaş Tolga Işık'a konuştu. Aslantuğ siyasete girme nedenini şu ifadelerle anlattı: "Giden çocukların ülkelerinde kalmak için çaba sarf ettiklerini görüyoruz. Türkiye  bambaşka bir imtihandan geçiyor ve bu sorumluluk beni siyasete çekiyor. Sanatçı birçok şeyi kendine dert eder. Sanat yapıyoruz, bu işler bizim değil. Bu çok saçma bir şey"  ifadelerine yer verdi.

mehmet

TİP Başkanı Erkan Baş geçtiğimiz günlerde  Mehmet Aslantuğ'un milletvekili adaylık tekliflerini kabul ettiğini açıklamıştı. Siyasete atılan Aslantuğ, TV100'de ekranında "Sadece Konuşuyorum" programında Candaş Tolga Işık'a konuk oldu ve merak edilenleri açıkladı. Işık; "TİP sana teklif vermeseydi siyasete girer miydin?" sorusuna yanıt verdi. "Hayır, girmezdim. 20 yıldan gelir, merkez sağdan gelir, merkez soldan gelir" yanıtını verdi.

'BİR ÇOK ŞEYİ ÖTELEDİM'

Mehmet Aslantuğ açıklamasına şöyle devam etti:

"TİP Kültür Sanat Bürosu'ndan arkadaşlarla buluştuk. Yarattıkları heyecan dalgasını uzun zamandır izlemekteyim. Arkadaşlarımız konfor alanından çıktı, gençlerimiz gitti, herkes sorumluluk alıyor. Bunu çok barışçıl bir dille üstleniyor. "

'TÜRKİYE BAMBAŞKA BİR SINAVDAN GEÇİYOR'

"Türkiye şimdi farklı bir imtihandan geçiyor, bu çok açık. Bu sorumluluk beni siyasete çekti. Bunu yıllardır hissettim. Biz bu ülkeyi seviyoruz kardeşim. Kimse o sevgiyi buna, bu ilişkiye verdiğimizi söyleyemez. Bu çılgınca, bir akıl tutulması" dedi.

tip

'SIRÇA KÖŞKLERDE YAŞAMIYORDUM'

"Siyasetle ilgilenmiyordum, halimden memnundum. Camdan bir malikanede yaşamadım, bisiklete binerim. 2-3 yılda bir araba değiştirmek heyecan verici bir işi yapmadım. Denize 40 yıldır meraklıyım. 25 yaşında denize tutkunum ve çok hesaplı. Küçük burjuva coşkusuyla yaşayamadım, sevdiklerimle yaptığım sohbetlerde nerede durduğumu bilirdim. İktidara ve muktedir olana karşı bir tavır olmalıdır. Türkiye artık başka bir yerde, neredeyse hayati öneme sahip referandumlarda. "

'SANATÇI MUHALİFTİR'

"Siyaset merakım olmadı. Bu siyaset merakı değil, hepimizin hayatında siyaset var ama sanatla siyaseti ayırmaya çok meraklı arkadaşlarımız var ama oysa çok iç içeler. Sanatçı muhaliftir, uyarısında bulunur. Siyasi atmosfer getiriyor, ekonomik ve sosyolojik travmaları kendine dert edinir, muktedire hatırlatır. Cam köşkümüze çekilip, "Şimdi sanat yapıyoruz, bunlar bizim işimiz değil" demek saçma.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN