Viksin bu faydalarını öğrenen eczanelerin kapısını aşındırıyor! Sizde bu pratik yöntemlerle hayatınızı kolaylaştırın!

Viksin bu faydalarını öğrenen eczanelerin kapısını aşındırıyor! Sizde bu pratik yöntemlerle hayatınızı kolaylaştırın!

İçinde sedir ağacı yağı ve Hindistan cevizi yağı da bulunan Vicks krem yağı üst solunum yolu enfeksiyonlarına iyi gelir. Ülkemizde de özellikle anneler çocuklarına sık sık viks kullanırlar. Peki Viksin başka kullanım alanları nelerdir?

1890 yılında piyasaya sürülen ve Türkiye'de en çok kullanılan kremlerin arasında yer alan ViksRub, eczanelerden reçetesiz olarak temin edilebiliyor. Peki viksin kullanım alanları nelerdir? Viks nelere iyi gelir? Gelin hep beraber öğrenelim...

1. ISINMAK İÇİN KULLANIN

VapoRub'un en çok reklamı yapılan kullanımı, tıkanıklık hissini azaltmak için onu göğsünüze uygulamak olsa da, aynı şeyi yapmak için kullanabileceğiniz başka yollar da var. Bazı insanlar üşüdüklerinde ürünü ayak altlarına sürmeye başlamışlardır. Daha sonra ısınmak ve semptomlarını en aza indirmek için çorap giyecekler.

2. ROSACEA VE EGZAMAYA YARDIMCI OLUR

Rosacea ve egzama, büyük rahatsızlığa neden olabilen iki sinir bozucu cilt rahatsızlığıdır. Genellikle cildi kuruturlar, çatlamış ve ağrılı bırakırlar. VapoRub'u etkilenen bölgelerinize uyguladığınızda, kafur ve okaliptüs bileşenleri iltihabı azaltmak için birlikte çalışır.

0zmpkrx-768x561.jpeg

3. AYAKLARINIZI NEMLENDİRİN

VapoRub sadece yüzünüz için nemlendirici işlevi görmez; kuru ayakların görünümünü ve rahatsızlığını azaltmak için de mükemmel şekilde çalışabilir. Rahat çorapları giymeden ve gece boyunca bekletmeden önce merhemi ayak tabanlarına hafifçe sürerek çatlamış ve ağrılı ayaklardan kurtulabilirsiniz.

4. MİGRENİ RAHATLATIN

Bir migrenin geldiğini hissettiğinizde, bir panik hissinin de ortaya çıktığını hissedebilirsiniz. Dünyadaki en rahatsız edici şeylerden biri olabilirler ama şakaklarınıza biraz VapoRub masajı yaparsanız ağrıyı hafifletmeye yardımcı olabilirsiniz.

5. GENÇ BİR PARILTIYI KORUYUN

Herkes sonsuza kadar genç kalmak ister ve VapoRub'u nemlendirici olarak kullanmak bir sonraki en iyi şeydir. Sadece kuruluğa yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda cildinizi aydınlatıp sıkılaştırarak gençlik ışıltısını korumasını sağlar.

27-relieve-dry-feet-20211011100741-20211011100741-738x420.jpg

6. KÖTÜ KOKULARDA KURTARICI

VapoRub sizi çevreleyen kötü kokudan kurtulamayabilir, ancak onu koklamanıza engel olabilir. Doğru; üst dudağınıza, burnunuzun altına biraz VapoRub koyarsanız, sadece mentol kokusunu alabileceksiniz. Kötü kokunun çevresinden çıkana kadar tamamlayabilirsiniz.

7. YANIKLARINIZI YATIŞTIRIN

Sıcak bir tabağa veya tavaya dokunduğunuzda hissettiğiniz o anlık acıyı biliyor musunuz? VapoRub bu konuda hemen yardımcı olabilir. Yemek yanıklarından kaynaklanan ağrıyı hafiflettiği bilinen bir üründür. Kendinizi yaktıktan hemen sonra uyguladığınızdan emin olmanız ve iyileşene kadar günde iki kez devam etmeniz gerekir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN