Yazdan kalma günlere elveda! Kar yağışı gümbür gümbür geliyor: Bu kentler için kırmızı alarm! Son yılların en şiddetlisi geliyor

Yazdan kalma günlere elveda! Kar yağışı gümbür gümbür geliyor: Bu kentler için kırmızı alarm! Son yılların en şiddetlisi geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülkemizin batı ve kuzey kesimlerinde kar yağışı ve soğuk hava sisteminin bekleniyor detaylar haberimizde !!

Dikkat: Ülkemizin batı ve kuzey kesimlerinde kar yağışı ve soğuk hava sistemi bekleniyor!

METEOROLOJİ UYARISI: KIYI EGE BÖLGESİNDE ANİ SEL, SU BASKINI VE KUVVETLİ RÜZGAR BEKLENİYOR!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelerine göre, ülkemizin batı ve kuzey kesimleri parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava görünümüne sahip olacak. Önümüzdeki 24 saat içerisinde ise Marmara bölgesinin batısı ve Kıyı Ege ile Antalya çevrelerinde sağanak yağışların bekleniyor olması, diğer yerlerin ise az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Ege kıyılarında beklenen yağışların öğle saatlerinde yerel kuvvetli olması, bu gece ve sabah saatlerinde ise iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Hava sıcaklığı konusunda önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgar konusunda ise genellikle güneyli, Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege'de ise güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Kıyı Ege ve Marmara bölgesinde, yağmur sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde yağması bekleniyor. Bu şekildeki yağışlar, Muğla ve çevresi, İzmir ve Aydın'ın kıyı kesimleri ile Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde yer yer şiddetli olacak. Bu nedenlerden dolayı , su baskını, ani sel, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgarlar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarısı yapılıyor. Ayrıca, Marmara ve Kıyı Ege bölgesinde güney ve güneybatı yönlerden çok kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esen rüzgar nedeniyle ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı baca zehirlenmeleri yaşanabilir bu durumlar karşsında vatandaşlarımız tedbirlerini artırmalıdır ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşıda dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği hatırlatılıyor.kar

Özellikle, ağaç ve direklerin düşmesi, çatıların uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı baca zehirlenmeleri gibi olayların önüne geçmek için, evinizin çatısını, bacalarını ve ağaçlarınızı kontrol etmeniz ve tedbirli olmanız büyük önem arz etmektedir. Ayrıca, kuvvetli rüzgar nedeniyle ulaşımda aksamalar olabileceğinden, seyahatlerinizi planlamak için yetkililerden bilgi almanız ve gerektiğinde ertelmeniz önerilir.

Ayrıca, Dr. Okan Bozyurt, Grönland Blokajı'nın oluşması nedeniyle, soğuk hava ve kar yağışının yön değiştirdiğine dikkat çekti. Bu nedenle, ülkemizin kar yağışının beklenmediği bölgelerde de kar yağışı olabileceği unutulmamalıdır. Özellikle, kuvvetli yağış ve rüzgar nedeniyle oluşabilecek olası olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önerilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN