Yazın en sevilen meyvesi: Kabuğu meğer altın değerindeymiş! Herkes bugüne kadar çöpe atıyordu

Yazın en sevilen meyvesi: Kabuğu meğer altın değerindeymiş! Herkes bugüne kadar çöpe atıyordu

Kavun kabukları, birçok rahatsız edici problemin önüne geçebilecek alternatifler sağlayabilir. Reçeteleri ile birçok insanı tedavi eden İbn-i Sina, kavun kabuğunun etkileri yüzyıl önce anlatmış. İşte, kavun kabuğunun faydaları ve kullanımı...

Genellikle kavun kabuklarını doğradıktan sonra çöpe atarız. Fakat 11. yüzyılın ünlü düşünürü ve doktor İbn-i Sina, kavun kabuklarının atılmaması gerektiğine dair bilgiler paylaşmış.

KAVUN KABUĞUNUN SAĞLIĞA FAYDALARI NELER?

Sabahları kahvaltınıza ince ince dilimlenmiş kavun kabuğu ekleyerek günlük lif ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. İçindeki lifler sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardım eder. Sindirimi düzenleyen lif özellikle bağırsak flora miktarını dengeler. Bu sayede daha kolay kilo verebilirsiniz.

Kavun kabukları, kan basıncı seviyelerini dengeleyebilir. İçerisindeki potasyum sayesinde kalp sağlığımızı da korur. Kalp sağlığınızı korumak için kavun kabuğunu salatalarınıza ekleyebilirsiniz.

kavunun-kabugu-faydali-mi-nasil-kullanilir.jpg

KAVUN KABUĞU NEYE İYİ GELİR?

Kavun kabuğu böbrek sağlığımız için de faydalıdır. Doğal bir idrar söktürücü olan kavun kabuğu, böbreklerimizin daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olur. İdrar yolu enfeksiyonlarını önleyerek böbrek taşı oluşumunu engelleyebilir. Kavun kabuğu çayı yaparak bu faydalardan yararlanabilirsiniz.

Kavun kabuklarında bulunan C vitamini, cilt bakımı için harika besinlerden biri olduğu anlamına geliyor. Cildin kolajen üretimini artırarak yaşlılık belirtilerini önleyebilir. Kavun kabuğu maskesi yapmak için, kabuğun iç kısmını rendeleyip birkaç damla limon suyu ekleyebilirsiniz.

Kavun kabuğunun bir diğer faydası ise ciltteki lekeleri ve ton eşitsizliklerini gidermesidir. İçeriğindeki doğal enzimler ve vitaminler sayesinde cilt tonunu dengeler. Kavun kabuğu peelingi yapmak, cilt lekelerinin azalmasına yardımcı olabilir.

KAVUN KABUĞU YÜZE SÜRÜLÜR MÜ?

Milliyet'te yer alan habere göre, akne problemi yaşayanlar için kavun kabuğu suyu ile yüzlerini yıkamayı deneyebilir. Kavun kabuğunu blenderda püre haline getirip, elde ettiğiniz suyu pamuk yardımıyla cildinize uygulayabilirsiniz. Bu sayede cildiniz kirlerden arınmış, temiz bir görüntüye kavuşur.

Kavun kabuğu kandaki toksinlerin atılmasına yardımcı olan birçok faydalı bileşen içerir. Özellikle akciğerlerde olan tahribatı giderebilir. Bunun için kavunun kabuklarını kestikten sonra güneşte kurutup tüketebilirsiniz. En kullanışlı yöntem, kaynatılarak tüketilen kavun kabuğu çayıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN