Yumurta üzerindeki kodlar bakın ne işe yarıyormuş? Bunlara bakmadan sakın yumurta almayın

Yumurta üzerindeki kodlar bakın ne işe yarıyormuş? Bunlara bakmadan sakın yumurta almayın

Yumurtaların üzerinde kodlar bulunur. Çeşit çeşit yumurta ve çeşit çeşit kod olması birçok tüketicinin dikkatini çeker. Peki bu kodların ne işe yaradığını hiç merak ettiniz mi? Hangi kodlu yumurta alınmalı? Bunlara bakmadan sakın yumurta almayın...

Gezen, organik yumurta, doğal yumurta gibi farklı farklı yumurta çeşitleri var. Her yumurtanın üzerinde farklı farklı kodlar bulunuyor. Peki bu kodların ne işe yaradığını hiç merak ettiniz mi? İşte bu kodların anlamları...

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın getirdiği yeni düzenlemeyle, üzerinde rakam bulunmayan yumurtaların satışı yasaklandı. Üretilen yumurtalar, üzerlerine basılan kodlarla satışa sunuluyor. Bu kodlar, tüketicilere ürünün özellikleri ve kalitesi hakkında önemli bilgiler veriyor.

YUMURTA KODLARININ ANLAMLARI

  • "0" kodu: Organik yumurtayı temsil eder. Organik yumurtaların üzerinde bu kod bulunur.
  • "1" kodu: Açık dolaşımda yetiştirilen yumurtaları ifade eder. Yani, tavuklar serbestçe dolaşıp, doğal ortamlarında yetiştirilir.
  • "2" kodu: Kümeste kafessiz yetiştiriciliği simgeler. Bu tür yumurtalar, tavukların kafeslerde olmaksızın kümesteki özgürce dolaşmasına olanak tanır.
  • "3" kodu: Kafeste yetiştirilen yumurtaları belirtir.

Bu kodlar sadece ürünün yetiştirme koşullarını değil, aynı zamanda fiyatını da belirler. Organik yumurtalar genellikle diğerlerine göre daha yüksek bir fiyatla satılırken, kafeste yetiştirilen yumurtalar daha uygun bir fiyatla tüketicilere sunulur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN