İBB, Fatih Sultan Mehmet'in portesini 770 bin sterline satın aldı

İBB, Fatih Sultan Mehmet'in portesini 770 bin sterline satın aldı

Londra’da açık artırmaya sunulan Fatih Sultan Mehmet portresinin 770 bin sterline satıldığı haberinin ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Yağlıboya tabloyu İBB olarak satın aldık” açıklamasıyla büyük bir sürprize imza attı. Eser, İBB’nin Saraçhane’de bulunan başkanlık binasında sergilenecek.

SALİHA SULTAN / KARAR

Fatih Sultan Mehmet’in Londra’da açık artırmaya sunulan portresini satın alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) büyük bir sürprize imza attı. Türkiye’nin yaklaşık bir aydır kilitlendiği müzayededen ilk önce eserin 770 bin sterline satıldığı haberi basına yansıdı. Haberlerin ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu “Londra'da açık artırma ile satılan, Fatih Sultan Mehmet Han’ın günümüze kadar gelebilmiş üç orijinal portresinden biri olan, İtalyan ressam Gentile Bellini’nin atölyesinden 15. yüzyılda çıktığı tahmin edilen yağlıboya tabloyu İBB olarak satın aldık” ifadeleriyle portreyi İBB’nin satın aldığını açıkladı. KARAR’ın İBB Sözcüsü Murat Ongun’dan edindiği bilgiye göre Fatih Sultan Mehmet’in portresi İBB’nin Saraçhane’de bulunan başkanlık binasında sergilenecek.

YEDİ TEPENİN FATİHİ’NE YEDİ MİLYON

İBB, Londra’da Müzayede evi Christie’s’in yaptığı açık artırmada portreye 770 bin sterlin teklif vererek tablonun sahibi oldu. Teklif, yaklaşık 7 milyon Türk Lirasına tekabül ediyor. Birkaç aydır sanat dünyasının gündeminde olan Fatih Sultan Mehmet portresine 400 bin ila 600 bin sterlin başlangıç değeri biçiliyordu. İtalyan ressam Gentile Bellini'nin (1429-1507) atölyesinden çıktığı tahmin edilen, Fatih Sultan Mehmet’ün var olan ünlü üç portresinden biri olan eserin bizzat ressam ya da öğrencilerinden biri tarafından yapıldığı düşünülüyor. İBB’nin portreyi satın alarak Türkiye’nin sanat dünyasına kazandırması sanat çevrelerinde büyük takdir topladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN