Irak’ta Sincar’ın IŞİD’den kurtarılmasını PKK engelliyor

Irak’ta Sincar’ın IŞİD’den kurtarılmasını PKK engelliyor

Irak Peşmerge güçleri PKK’lıların müdahaleleriyle bölgeyi olumsuz etkilediğini belirtip "PKK Irak’ın kuzeyindeki IŞİD’in kontrolü altında olan Sincar’ın kurtarılmasına engel oluyor" dedi.

Peşmerge güçleri Sincar bölgesi komutanı Kasım Şeşo "terör örgütü PKK Sincar bölgesinin terör örgütü IŞİD’ten kurtarılmasına engel oluyor" dedi.

"Bölgeyi olumsuz etkiliyor"

El Arabi El Cedid gazetesine verdiği röportajda Peşmerge komutanı Kasım Şeşo PKK’lıların Irak’ın kuzeyinde geniş çapta hareketi olduğunu belirtti. Şeşo "PKK’lılar Kuzey Irak’a olan müdahaleleriyle bölgeyi olumsuz etkiliyor" diyerek IŞİD terörünün kuzey Irak’ta faaliyet göstermesine PKK’lıların yardımcı olduklarını belirtti.

"Terör örgütü PKK, IŞİD’in yanında"

"Terör örgütü PKK terör örgütü IŞİD’in yanında" diyen Şeşo, yaptığı açıklamada PKK’nın Sincar’i ”tapusuna geçirmek” niyetinde olduğunu belirtti. Şeşo ayrıca PKK’nın Suriye kolu olan YPG’yi de Sincar’ı IŞİD’ten kurtarma operasyonunu engellemekle suçladı.

Operasyon ertelendi

Kasım Şeşo, Peşmerge güçlerinin terör örgütü PKK ile işbirliği yapmayı da reddettiğini belirtti. Şeşo ayrıca uzun süredir hazırlığı yapılan ve geçtiğimiz günlerde başlaması planlanan Sincar’ı kurtarma operasyonunun ertelendiğini açıkladı.

TUZHURMATU/DHA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN