IŞİD’in gelirleri yüzde 80 azaldı

IŞİD’in gelirleri yüzde 80 azaldı

Terör örgütü IŞİD'in, Ebu Bekir el-Bağdadi'nin ‘hilafet’ ettiği günden bu yana gelirlerinin yüzde 80 oranında azaldığı açıklandı. Terör örgütününün 2015 yılı Ocak ayında kontrolü altındaki toprakların büyüklüğü 90,800 metre kare iken, bu alan Haziran 2017 de 36,200 metre kareye gerilemiş bulunuyor.

Dünyanın belli başlı endüstrileri için kritik bilgi, analiz ve çözümler sunan İngiliz şirketi IHS Markit’in son hazırladığı rapora göre terör örgütü IŞİD gelirlerinde yüzde 80 oranında düşüşün yanısıra, Irak ve Suriye’de kontrolü altındaki toprakların da yüzde 60’ını kaybetmiş bulunuyor.

81 MİLYON DOLARDAN 16 MİLYON DOLARA GERİLEDİ

Raporu değerlendiren IHS Markit’in Ortadoğu analistlerinden Columb Strack ‘‘IŞİD’in yükselişi ve düşüşü hızlı enflasyon ve bunu takip eden sürekli gerileme gibi karakterize edilebilir. ‘Hilafet’ in ilan edilmesinden üç yıl sonra grubun yönetim projesinin başarısız olduğu açıktır’’ değerlendirmesinde bulundu.

Rapora göre ‘halifeliğin’ küçülmesi ile birlikte IŞİD’in aylık gelirleri de 2015’in ikinci çeyreğinde 81 milyon dolar iken,yüzde 80’lik bir azalma ile 2017 ikinci çeyreğinde 16 milyon dolara gerilemiş bulunuyor.

STOCKHOLM/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN