Kadayıflı Muhallebi Tatlısı Tarifi

Kadayıflı Muhallebi Tatlısı Tarifi

Hem kadayıf hem de muhallebi tatlısı en sevilen tatlı çeşitlerindendir. İkisinin birleşimi de harika bir lezzet şöleni oluşturur.

Hem kadayıf hem de muhallebi tatlısı en sevilen tatlı çeşitlerindendir. İkisinin birleşimi de harika bir lezzet şöleni oluşturur. Hazır Ramazan yaklaşırken iftar sofralarına çok yakışacak olan bu tatlı tarifi hem hafif hem de şeker ihtiyacını karşılayacak şekildedir. Kadayıfı hazır alabilirsiniz, muhallebinin yapımı da oldukça kolay ve kısadır.

Tarifi

Kadayıflı muhallebi tarifi çok kısa sürede evde hazırlanabilecek en pratik tatlılardan biridir. Üstelik çocuklar tarafından çok sevilir. Kavrulmuş tel kadayıfının harika lezzeti ve formu ile mis kokulu muhallebi bir araya getirilir. Bu tatlıyı hafif kavrulmuş cevizler, fındıklar ya da meyveler ile de tatlandırabilirsiniz. Eğer hafif bir tatlı arıyorsanız tarifi deneyebilirsiniz.

Hazırlanışı

Kadayıflı muhallebi tatlısı en kolay ve hafif tatlılardan biridir. İsterseniz borcamda yapıp dilim dilim servis edebilir isterseniz de kup içinde hazırlayarak porsiyonları arttırabilirsiniz. Bu şekilde hazırlarsanız kaşık ile de yiyebilirsiniz. Borcamda hazırlarsanız da çatal ile yiyebilecek şekilde kare formunda servis edebilirsiniz.

Malzemeler

Kadayıflı muhallebi tatlısını kupta ya da borcamda hazırlayın, kullanmanız gereken malzemeler aynı olacaktır. Üstelik çoğu malzeme evde de bulunur. Bu yüzden maliyeti düşük bir tatlıdır. Eğer evde kendiniz uğraşmak istemiyorsanız hazır muhallebi de alabilirsiniz. Ancak evde hazırladığınız muhallebi daha lezzetli olur.

Gerekli malzemeler;

  • 500 gram tel kadayıf
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı dövülmüş cevizi içi ya da fındık

Muhallebi için;

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket krema şeklinde sıralanabilir.

Yapılışı

Malzemeleri hazırladıktan sonra genişçe bir teflon tava alın ve içinde tereyağını eritin. Daha sonra üzerine 500 gram tel kadayıfı 4 yemek kaşığı toz şekeri koyun. Kadayıf altın rengini alana kadar kavurun. Bu esnada arada bir karıştırmanız gerekir.

Daha sonra 1 su bardağı dövülmüş cevizi ya da fındığı da ilave edin ve karıştırın. Daha sonra muhallebiyi hazırlamaya başlayabilirsiniz. Derin bir tencere alın ve içine 1 litre sütü, 3 yemek kaşığı unu, 3 yemek kaşığı nişastayı, 1 su bardağı toz şekerini ve 1 adet yumurta sarısını koyun. Orta ateşte koyulaşıp kaynayana kadar karıştırarak pişirin.

Eğer karıştırmanız dibi tutabilir. Muhallebi kıvam aldıktan sonra ocaktan alın ve soğuması için bekleyin. Soğuduktan sonra da kremayı içine ekleyin ve mikser ile karıştırın. Ardından borcam ya da kupun zeminine tel kadayıfları koyun. Onun üzerine muhallebiyi dökün ve tekrar tel kadayıf ile kaplayın. Arasına isterseniz öğütülmüş bisküvi parçaları da koyabilirsiniz.

Püf Noktaları

Tel kadayıflı muhallebi hazırlarken püf noktalara dikkat ederseniz daha lezzetli bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Bu tatlıdaki püf noktalar muhallebi ile ilgilidir. Topaklanmayan, tam kıvamında pişmiş bir muhallebi mükemmel bir doku yakalamanızı sağlar. Bu noktada nişastanın süte iyice yedirilmesini sağlayın.

Bunun için nişastayı daha sonra ekleyebilirsiniz. Sütten bir miktar ayırın ve içine nişastayı ekleyip güzelce karıştırın. Bu şekilde yaparsanız muhallebiniz daha güzel bir kıvam alır. Eğer daha yoğun bir lezzet istiyorsanız en son içine krema yerine tereyağını da koyabilirsiniz.

Sunum Önerileri

Borcam ya da kupta hazırladığınız kadayıflı muhallebi tatlısının üstünü istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ancak hafif bir tatlı olduğu için en çok çilek, muz gibi meyveler yakışır. Dilerseniz öğütülmüş ceviz ya da fındık ile de kaplayabilirsiniz. Kadayıfla en çok yakışan tatlar ceviz ve çilektir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN