Abdurrahim Boynukalın kimdir, kaç yaşında, nereli? 'İslami yaşam' çağrısı yaptı

Abdurrahim Boynukalın kimdir, kaç yaşında, nereli? 'İslami yaşam' çağrısı yaptı

2015 yılında Hürriyet gazetesinin bir haberine tepki gösteren AK Parti yanlıları, 6 Eylül günü gazete binasını ateşe verdi. Yangın büyümeden söndürülürken polis olaya müdahale etti. Saldırıyı organize ettiği ileri sürülen dönemin AK Parti Milletvekili Abdurrahim Boynukalın, olayla ilgisinin olmadığını savundu fakat bir sonraki seçimde aday olmaması ve yurt dışına yerleşmesi dikkat çekti. İşte, Abdurrahim Boynukalın biyografisi...

Ayasofya başimamı Mehmet Boynukalın'ın dolar kurundaki yükselişin ardından Bakara Suresi ile yaptığı paylaşımların ardından, AK Parti'nin Londra'daki temsilcisi olduğu bilinen yeğeni Abdurrahim Boynukalın da gündeme dair paylaşımlarda bulundu.

İstanbul Sözleşmesi'nin feshinin ardından, İslami anlayışa uygun düzenlemeler için çalışmalara başlanması gerektiği konusunda çağrıda bulunan Abdurrahim Boynukalın, kısa bir süre sonra 'İslami çevrelerin kendilerine borçlu olduklarını' öne sürdüğü paylaşımlarını gerekçe belirtmeden kaldırdı. İlgili paylaşımlar şöyle:

"Alimlerden beklentimiz burada boş vakit geçirmeleri değil; istekleri doğrultusunda kaldırılan şeylerin yerine behemehal evrensel normlara uygun, geleneklerden kopmayan, İslam'ın müthiş örnekliğini gösteren alnımızın akı metinleri memlekete sunmak için çalışmalara başlamalarıdır. Etrafınızdaki kalabalıklar ve sosyal medya şehveti sizi şaşırtmasın. Bize bunu borçlusunuz."

151242162-boynukalinn.jpg

ABDURRAHİM BOYNUKALIN'IN HAYAT HİKAYESİ

15 Eylül 1987 tarihinde Almanya'nın Bremen kentinde dünyaya geldi. Abdurrahim Boynukalın aslen Karamanlıdır. Babası Ömer Boynukalın'ın ölümünden sonra amcası tarafından yetiştirildi. Ayasofya başimamı Mehmet Boynukalın'ın yeğenidir.

Sakarya Üniversitesi İşletme bölümünden mezun olmasının ardından yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde tamamladı.

Abdurrahim Boynukalın öğrenciyken, İslamcı kimliğiyle bilinen Milli Türk Talebe Birliği'nin ardılı Talebe Birliği Federasyonu'nda aktif rol aldı. Ardından Londra Şehir Üniversitesi'nde Medya İletişim bölümünde ikinci yüksek lisansını bitirdi. Yaklaşık 2 yıl Kırklareli Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak çalıştı.

ABDURRAHİM BOYNUKALIN'IN KARİYERİ

2011-2013 yıllarında Milat gazetesinde, 2013-2014 yıllarında Yeni Şafak gazetesinde köşe yazarlığı yaptı, gündeme dair analizlerini paylaştı.

Abdurrahim Boynukalın, Suriye iç savaşında muhaliflere destek verdi, Türkiye'nin demokratikleşmesi için Kemalizme, askeri vesayete, bürokratik oligarşiye ve FETÖ'ye karşı yazdığı sert yazılarla dikkat çekti. Çözüm sürecine katkı için yazdığı yazılar hem eleştirildi, hem de destek gördü.

2014-2015 yılları arasında AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı yaptı.

23 Haziran 2015 ile 17 Kasım 2015 tarihleri arasında AK Parti'den İstanbul Milletvekili oldu.

2015-2018 yılları arasına Türkiye Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı olarak görev aldı.

abdurrahimboynukalin1.jpg
Abdurrahim Boynukalın (solda)

İKİNCİ 'MADIMAK OLAYI'NDAN KIL PAYI DÖNÜLDÜ

6 Eylül 2015 gecesi Hürriyet gazetesinin iktidar yanlıları tarafından ateşe verilmesi olayında organizatör olduğu iddia edildi. Hürriyet gazetesinin daha sonra tepkilere neden olan ve özür dilediği haber sonrasında ortaya çıkan tahribatla ilgisinin olmadığını beyan etti. Fakat buna rağmen bir sonraki seçimlerde milletvekilli adayı olmadı ve Londra'ya yerleşti.

Olaydan 1 ay sonra, dönemin Ulaştırma Bakanı'nın da bulunduğu bir mitingde Hürriyet gazetesi saldırısını kabullendi ve eylemlerin demokratik temelde devam edilmesi gerektiğini savundu.

ÖZEL YAŞAMI

1987 doğumlu olan Abdurrahim Boynukalın, 2021 yılı itibarıyla 34 yaşındadır.

2015 yılında Ceyda Boynukalın ile evlendi. Çiftin; 'Ömer', 'Osman', 'Zeynep' adlarında 3 çocuğu bulunuyor.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da @A_Boynukalin, Facebook'ta @abdurrahimboynukalin kullanıcı adıyla yer almaktadır.

13.jpg
Abdurrahim Boynukalın (sağda)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN