Sıla Aydın kimdir, kaç yaşında, nereli? Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın'dan boşandı

Sıla Aydın kimdir, kaç yaşında, nereli? Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın'dan boşandı

132 bin 222 kişiden dolandırdığı 1 milyar 139 milyon 972 bin TL para ile yurt dışına kaçan Çiftlik Bank'ın sahibi Mehmet Aydın'ın 2017 yılında evlendiği Sıla Aydın'ın, 22 Haziran 2021 günü gıyabında boşandığı ortaya çıktı. İşte, Mehmet Aydın'ın eski eşi Sıla Aydın biyografisi...

Cumhuriyet tarihinin en büyük dolandırıcılıklarından birini gerçekleştiren Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın, 2018 yılında yurt dışına kaçtıktan 3 yıl sonra kendi isteğiyle Türkiye'ye teslim edildi. Ailevi nedenlerle teslim olduğu iddia edilen Mehmet Aydın'ın eşi Sıla Aydın ile de uzun zamandır görüşmediği öğrenildi.

60e6a4394e3fdf03f05a8017.jpg

MEHMET AYDIN İLE SILA AYDIN NE ZAMAN EVLENDİ?

Çiftlik Bank sahibi Mehmet Aydın, 2017 yılında evlendiği Sıla Aydın ile 22 Haziran 2021 tarihinde boşandığı ortaya çıktı. Sıla Aydın'ın boşanma davası açtığı ve Mehmet Aydın'ın firari olmasından dolayı 'gıyabında boşanma' işlemini gerçekleştiği kaydedildi.

Mehmet Aydın teslim olmasaydı, eşinin kendisini boşadığını gazete ilanından öğrenecekti. Şimdi ise karar cezaevine gönderilip tebliğ edilecek. İtiraz etmezse karar kesinleşecek, itiraz ederse istinaf mahkemesine gidecek.

SILA AYDIN İLE MEHMET AYDIN BOŞANDI MI?

Boşanma davasında Mehmet Aydın'a defalarca tebligat çıkartan mahkeme, sonuç alamayınca adli makamlardan yardım istedi. Mehmet Aydın'ın firari olduğunun bildirilmesi üzerine de 22 Haziran 2021 günü boşanma işlemi tamamlandı. Mehmet Aydın'ın eski eşi Sıla Aydın'a aylık 1000 lira nafaka ile 60 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verildi.

s-2e033b659029e80f280c165d34099355351265cb.jpg

ÇİFTLİK BANK MEHMET AYDIN'IN EŞİ SILA AYDIN'IN HAYAT HİKAYESİ

Sıla Aydın Bursa'da dünyaya geldi fakat aslen Samsunludur.

Mehmet Aydın ile 2016 yılında Bursa'da tanıştı ve arkadaşlıkları başladı.

Aynı yıl Çiftlik Bank sistemini kurup para kazanmaya başlayan Mehmet Aydın, Sıla Aydın ile 31 Mart 2017 tarihinde görkemli bir düğünle evlendi.

Sıla Aydın, eski eşi Mehmet Aydın'ın 24 Ocak 2018 günü İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan başlayan 3 yıllık firar yolculuğunda yanında gitti.

Genç kadın 2018 yılında Türkiye'ye döndü. Mehmet Aydın, ev alması için eşinin hesabına 1 milyon 700 bin lira gönderdi. Miktar yüksek olduğu için para bloke edildi. Mehmet Aydın'ın firari ilan edilmesinin ardından Sıla Aydın tutuklandı.

Kendisinin şirkette hiçbir hissesi ve yetkisi olmadığını dile getiren Sıla Aydın, "Tek suçum Mehmet Aydın'ın eşi olmamdı" dedi. Yaklaşık 2,5 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildi.

mehmet-aydin-311-001.jpg

MEHMET AYDIN İLE SILA AYDIN NE ZAMAN BOŞANDI?

Sıla Aydın, Mehmet Aydın'a açtığı boşanma davası 22 Haziran 2021 tarihinde tamamlandı ve gıyabı boşanma işlemi gerçekleşti.

Sıla Aydın, eski eşi Mehmet Aydın ile tanışma hikayesini şöyle anlattı: "2016'da Bursa'da tanıştık. Eşim Bursa Nilüfer'de bir çay bahçesinde asgari ücretle çalışıyordu. O zamanlar hiç paramız yoktu. Mehmet Facebook'ta sürekli çiftlik oyunu oynuyordu. Sonrasında da yazılımcı bir arkadaşıyla 'Fame Game' oyununu kurdu. Bu oyun da Facebook üzerinden oynanıyordu. Oradan kazanç elde edince Bursa İnegöl'de bir çiftlik kiraladı."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN