Fransız askısı nedir, nasıl uygulanır, zararlı mı? İşte Fransız askısı fiyatı

Fransız askısı nedir, nasıl uygulanır, zararlı mı? İşte Fransız askısı fiyatı

Fransa'da geliştirilmesinden dolayı bu isimle anılan Fransız askısı, polyester ve silikon iplerle yüzü gerdirme işlemidir. Ameliyatsız yapılabilmesi dolayısıyla sıklıkla tercih edilmektedir. İşte, Fransız askısının yapılışı, faydaları, yan etkileri, riskleri...

Fransız askısı yöntemiyle yüz gerdirme işlemi, 30-65 yaş arası kadınlar ve erkekler için öneriliyor. Şarkıcı ve oyuncu Seda Sayan'ın çok kez yaptırması nedeniyle onunla özdeşleşen Fransız askısı, ciltteki sarkmaları yukarı doğru kaldırıyor ve genç bir görünüm sağlıyor. Fransız askısı işleminde amaç, yaşlanmanın da etkisiyle yüzde oluşan olumsuzlukları gidermek.

FRANSIZ ASKISI NEDİR?

Ameliyatsız yüz germe işlemlerinden biri olarak öne çıkan Fransız Askısı, içi polyester, dışı ise cilt dokusuyla uyumlu silikondan yapılmış esnek iplerle cildin gerilmesi olarak tanımlanabilir.

Fransız ip askısı olarak da bilinen bu yüz askılama işlemine, Fransa'da geliştirildiği için 'Fransız askısı' adı verilmiştir. Bu işlemde kullanılan ipler sayesinde, yüz bölgesindeki sarkmalar ve kırışıklıklar son derece güvenli bir şekilde giderilebilir.

Bu yöntemde kullanılan malzeme, insan vücuduyla son derece uyumlu olduğu için kısmi yüz felcinde de kullanılabilir. Güvenli ve minimal riskler barındıran bu işlem, uzun yıllar boyunca genç görünmeyi mümkün kılar. Cerrahi yüz germe operasyonlarının alternatifidir.

FRANSIZ ASKISI NASIL YAPILIR, NE KADAR SÜRER?

Dinamik liftler lokal anestezi altında 45 dakika ile 1 saat arasında uygulanır. Uygulama alanında işlem öncesi yapılacak kontrol ile çalışılacak alanlar belirlenir ve ipler deri altına uygun şekilde hekim uygulaması ile yerleştirilir.

İpin fiksasyon bölgesi kafada (kulak üstü) olduğu gibi tercih edildiğinden dikişe gerek kalmadan işlem sonlandırılır.

İşlem sonrası oluşabilecek iltihaplanma, ağrı kesicilerle giderilebilir. Uygulama sonrası günlük hayata rahatlıkla devam edilebilir, çok yoğun ve uzun bir işlem değildir.

FRANSIZ ASKISI FİYATLARI 2022

Mimiklerde bozulmaya neden olmayan Fransız askısında kullanılan materyaller vücutla uyumludur. Uygulama, yapılacak askı miktarına göre fiyatlandırılıyor. Kişiden kişiye değişmekle beraber ortalama 3-5 sene kalıcılığı olan Fransız askısının fiyatı 10-15 bin TL arasında değişiyor. Doktorlar, Fransız askısının 5 yılda bir yapılmasını öneriyor.

Yüz ifadesinden memnun olmayan, cilt yüzeyinde sarkma ve kırışıklıklar olan kişilerde Fransız Askısı (French Lift) kullanılabilir. Ayrıca kısmi yüz felci olan hastalarda kullanılabilen tedavi edici bir yöntemdir. Kullanılan ürün biyolojik olarak uyumlu olduğu için uzun yıllar cilt altında kalabilir. Cerrahi yüz germeye alternatif oluşturan bu işlem, yaşlanma sürecinin geciktirilmesine olanak sağlayarak cilt germe işlemini yapmış olur.

FRANSIZ ASKISI HANGİ BÖLGELERE UYGULANIR?

Fransız askısı yüzün şu bölgelerine uygulanabilir:

* Yüzün oval bölümleri

* Elmacık kemikleri

* Yanaklar

* Çene altı

* Boyun

* Kaşlar

İşlemin vücutta uygulanabileceği bölgeler ise şöyle:

* Göğüsler

* Kalçalar

* Kollar

* Bacaklar

FRANSIZ ASKISININ FAYDALARI

* Yüzdeki kırışıklıklar azalır

* Yüz ovali ortaya çıkar

* Çene kemiği daha belirgin hale gelir

* Medikal iplerin etrafında oluşan kolajen sayesinde cilt gençleşir

* Elmacık kemiğinin daha ön plana çıkmasıyla yüzde Hollywood yanağı etkisi belirir

* Kaslara olumsuz bir etkisi olmadığı için doğal mimikler korunmuş olur

* Düşmüş kaşların eski haline gelmesiyle bakışlarınız yeniden ifade kazanır

* Hatlarını kaybetmeye başlayan yüz ovali tekrardan ortaya çıkar ve elmacık kemikleri belirginleşir

* Bu işlem sayesinde yüz yapısının daha genç haline geri dönülür. Kısacası, operasyonu yaptıranlar için zaman geri alınır

* Medikal ipliklerin etrafında oluşan kolajen üretimiyle cildiniz parlaklık kazanır. Böylece, cildiniz tamamen yenilenir ve eskisi gibi diri görünür

* Cilde uyumlu iplikler kasları olumsuz etkilemediği için tamamen doğal bir görünüm elde edilir

FRANSIZ ASKISI'NIN ZARARLARI

Fransız askısının yan etkileri ve riskleri kişiye bağlı olarak gelişen yan etkilerden ibaret:

* İşlemde kullanılan ipleri vücut kabul etmezse kullanılan malzemeye karşı reaksiyon geliştirebiliyor. Ancak vücudun kolayca kabul ettiği iplerin kullanılması nedeniyle bu ihtimal son derece düşük

* Uygulama derinliğinin ayarlanamaması sonucunda ipliklerin deri yüzeyinde çukur açması söz konusu olabiliyor

* Aynı zamanda ipliklerin eşit verilmediği takdirde yüzde asimetrik sorunlar da ortaya çıkabiliyor

* Doğru ve steril bir uygulama yapıldığında herhangi bir yan etkiyle karşılaşılmıyor.

FRANSIZ ASKISINI KİMLER YAPTIRABİLİR?

Fransız askısını 30 yaşını aşmış ancak 70 yaşından küçük olan herkes yaptırabilir. İşlem, ameliyat olmadığı için iz bırakmıyor. İşlem sonrasındaki iyileşme hastaya bağlı olarak 2 gün ila 2 hafta sürüyor. Ameliyatsız bir yüz germe işlemi olan yüz askılama, ciltteki sarkmaları yukarı doğru kaldırır ve böylece genç bir görünüme kavuşmanızı sağlar.

FRANSIZ ASKISI SONRASI DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Fransız askısı işleminin ardından normal hayatınıza hızlı bir şekilde dönebilirsiniz. Ancak yine de bu aşamada dikkate almanız gereken bazı önemli noktalar vardır. Fransız askısı sonrası dikkat edilmesi gereken hususlar şöyle:

* Dinamik ip uygulamasının ardından birkaç gün dinlenin

* Yine işlemden sonraki ilk birkaç gün yüzüstü uyumayın

* Çene hareketlerini minimum düzeyde kullanın

* Yüzünüzü yıkarken sadece yukarı doğru hareketler uygulayın

* Cildinizi ovuşturmayın ve masaj uygulamayın

FRANSIZ ASKISI HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

* Fransız Askısı uygulaması kaç seans sürer?

Fransız askısı işleminin etkili olması için bir seans yeterlidir. Eğer işlemi tekrarlamak isterseniz, 5 yıl sonra tekrardan yaptırabilirsiniz.

* Dinamik iplikler yaşlanmayı durdurur mu?

Dinamik iplikler, ne yazık ki zamanı durdurma gibi bir yetkinliğe sahip değildir. Ancak bu iplikler genç görünüm kazandırarak bir nevi zamanı geri alırlar.

* Fransız Askısı işlemi tersine döndürülebilir mi?

Fransız askı uygulaması tersine döndürülebilen bir işlemdir. Eğer isterseniz uygulamadan birkaç yıl sonra mevcut iplikleri tekrar gerdirebilir, yeni ipliklerle yeniden işlem yaptırabilir veya memnun kalmadığınız takdirde başka bir gençleştirme yöntemi deneyebilirsiniz.

* İp askı ile yüz germe işlemi esnasında ağrı hissedilir mi?

İşlem çoğunlukla lokal anestezi uygulaması altında yapılır. Buna bağlı olarak uygulama neredeyse ağrısızdır. İpliğin yerleştirilmesi esnasında herhangi bir acı hissedilmez.

* İple askı ne kadar süre kalıcıdır?

Askılama işlemi, duruma ve koşullara bağlı olarak 5 ila 10 yıl arasında kalıcıdır. Genellikle işlemde kullanılan medikal ipler, bu süre zarfında vücuttan doğal yöntemlerle atılmaktadır.

* İplerde kullanılan silikon zararlı mıdır?

Silikon, uzun bir süredir medikal uygulamalar için kullanılan malzemeler arasındadır. Fransız askısı için kullanılan silikon, tıbbi amaçla kullanılan katı bir silikondur. Dolayısıyla herhangi bir zararı bulunmamaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN