Dr. İbrahim Uslu: CHP'de yaşananlar çok geç kalmış bir tepki

KARAR TV ekranlarının en çok izlenen programı Bi’ Karar Ver programı tüm hızıyla ve alanında uzman konuklarıyla yayın hayatına devam ediyor. Bugün yayınlanan bölümde Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’a Siyasal İletişimci Dr. İbrahim Uslu eşlik etti. Uslu, CHP’de yaşanan kritik gelişmeleri ve Türkiye siyasetini derinlemesine yorumladı. CHP'de değişime değinen İbrahim Uslu, "CHP'de yaşananlar çok geç kalmış bir tepki" şeklinde konuştu.

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur ile ekranlara gelen Bi’ Karar Ver programı, hem dünya hem de Türkiye’de yaşanan kritik gelişmelerin nabzını tutmaya devam ediyor. 31 Ekim Salı günü gerçekleşen programa katılan Siyasal İletişim Uzmanı Dr. İbrahim Uslu, CHP ve yerel seçime dair bilinmeyenleri, konuşulmayanları masaya yatırdı.

yeni-proje.jpg

Uslu, CHP’nin yaptığı doğru ve yanlışlardan, siyasi partilerin olası yerel seçim stratejilerine kadar pek çok konuya değindi. Ayrıca uzman isim, Özgür Özel genel başkanlık koltuğuna oturursa ne gibi değişimlerin yaşanacağını yorumladı. CHP ve Türkiye dengelerine dair kritik bilgiler haberimizin devamında.

'CHP'DE YAŞANANLAR ÇOK GEÇ KALMIŞ BİR TEPKİ'

Geçmiş zamanlardan bugüne kadar yaşanan gelişmeler ışığında CHP’deki değişim sancılarına ilişkin konuşan Dr. İbrahim Uslu, “Çeyrek yüzyılın sonunda CHP'de şimdi biraz daha güçlü bir değişim, dönüşüm, yenilenme iradesi ortaya çıktı. Çok geç kalmış bir tepki.” ifadelerini kullandı.

Kurulduğu günden bu yana CHP’nin yüzünün gülmediğini vurgulayan Uslu, parti içi değişim taleplerinin her zaman sancılı süreçleri beraberinde getirdiğinin altını çizdi.

ÖZGÜR ÖZEL’İN KRİTİK AÇIKLAMALARI

Sözcü’ye röportaj veren Özgür Özel’in açıklamalarındaki siyasal yorumlara da değinen Dr. İbrahim Uslu, sağ seçmenin CHP’de gerçekleşecek olası değişimlere ne gibi tepki vereceğini yorumladı. CHP’nin Özgür Özel döneminde tekrar sosyal demokrat politikalara yöneleceği yönündeki açıklamalara karşın Türkiye’deki seçmenlerin sağa yakın olduğunu vurguladı.

CHP içerisindeki belli bir kesimin halkın düşünce dağılımını tam olarak analiz etmediğini vurgularken diğer yandan da Kılıçdaroğlu’nun seçmen yaklaşımının altını çizdi.