Mustafa İslamoğlu: Bir çürük ipliğe hülya dizmişiz

Yazar Mustafa İslamoğlu, KARAR TV'de Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un konuğu oldu. Türkiye'de İslami hareketin yükselişi, iktidarda oluşu ve geldiği noktaya değindi.

BİRGÜL TEKÇE | KARAR

KARAR Yazarları Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un konuğu olan Yazar Mustafa İslamoğlu, Türkiye'de İslami hareketin geldiği noktaya değindi. İslamoğlu konuşması sırasında duygusal anlar yaşayarak, ''En çok pişman olduğum şey bir dönemimi İslamcı olarak geçirmek, 84 milyonun sırtını sıvazlasak hüngür hüngür ağlarız. Bir çürük ipliğe hülya dizmişiz'' ifadelerini kullandı.

AK Parti iktidarının 20 yıldır iktidarda olmasının dindar kesim için aydınlanması, kendisiyle yüzleşmesi açısından önemli olduğuna vurgu yapan İslamoğlu, ''Ben çok faydalı olduğunu düşünüyorum ne olmamamız ve ne yapmamamız gerektiği öğrendik, içimizdeki canavarı gördük. Çok yararlı oldu manzarayı gördük, içimizde saklı olan dışımıza çıktı. Şu geldiğim noktaya nasıl gelirdim yoksa, kendime inandırdığım bir yalandı bu. Yalanı görmüş olmamız bile kazanımdır. Bunun maliyeti çok ağır ve daha da ağırlaşacak çünkü daha dibi görmedik daha. Akli fren sistemleri iflas etmiştir. Bu trenin imdat freni yok maalesef üzüyorum ama yok.'' ifadelerini kullandı.

Gençler arasında deizmin yaygınlaşması normal ve olumlu bir gelişme olarak gördüğünü belirten İslamoğlu, ''Zira ondan evvel inanıyormuş gibi yapma olayı felaketti. Hiçbir şeyi inancı yok aslında ne kitabı, ne dini, ne imanı ama Allah'ı da, dini de, imanı da her şeye çaya çorbaya sıkan bir tip düşünün bu kime yarar. Dolayısıyla bu bir kazanım, sorgulayan bir akıl en büyük kazanımdır. Gerçek acıtıcı olsa da iyidir. Gerçeği görmüş olmanın bedeli varsa bu bedeli ödeyelim derim. Ağırsa olsun, çünkü sonsuza kadar uyuyamayız. Uyku ne kadar derinse uyandırmanın sarsıntısı da o kadar büyük olmalı. Şuanda bir şok durumu yaşıyoruz'' dedi.

Konuşması sırasında duygusal anlar yaşayan İslamoğlu sözlerine şunları ekledi:

''Ben kendi adıma tövbe etmeye çalışıyorum. Benim tövbe etmem tabi fiili oluyor. Dün hata ettiğimiz noktaları tespit ediyorum, kendimi sorguluyorum, fikirlerimin kölesi değilim efendisiyim. Yanlış olanları düzelttiğim, yanlış olduğuna inandığım an onu doğrudan her araçla ulaştırabileceğim herkese ulaştırıyorum. Bu benim tövbem, tövbe böyledir. En çok pişman olduğum şey bir dönemimi İslamcı olarak geçirmek. Bu 70-80-90'lı dönemler, çünkü ben kökten geliyorum. Milli Türk Talebe Birliği, Akıncılar gibi. Türkiye'nin düşünce dünyasına hatırı sayılır katkılarda bulunmuş bir dostla dertleştik. O da dokunsan ağlayacak gibiydi bende öyleydim. Gerçi 84 milyonun sırtını sıvazlasak hüngür hüngür ağlarız. Kulağına eğilip ''Bir çürük ipliğe hülya dizmişiz'' dedim. Kişi sınanmadığı günahın masumu değildir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (101)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
101 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN