Kayseri'deki saldırıdaki hain belirlendi: Kod adları 'Çektar' ve 'Botan' | Son dakika haberleri

Kayseri'deki saldırıdaki hain belirlendi: Kod adları 'Çektar' ve 'Botan'  | Son dakika haberleri

Kayseri'de Zincidere 1'inci Komando Tugayı'ndan çarşı iznine çıkan askerleri taşıyan halk otobüsüne bomba yüklü araçla hain saldırıyı gerçekleştiren teröristin PKK'lı olduğu, üzerinden sahte kimlik çıktığı ve gerçek kimliğinin belirlendiği kaydedildi. Terör örgütü PKK'da 'Çektar' ve 'Botan' kod adlarını kullanan teröristin tüm bağlantıları tek tek ortaya çıkarılıyor.

Kayseri'de bu sabah Zincidere 1'inci Komando Tugayı'ndan çarşı iznine çıkan askerleri taşıyan halk otobüsüne bomba yüklü araçla hain saldırıyı gerçekleştiren teröristle ilgili çalışmalarda önemli bilgilere ulaşıldı.

TERÖRİST PKK'LI

Teröristin PKK'lı olduğu, üzerinden sahte kimlik çıktığı ve gerçek kimliğinin belirlendiği kaydedildi. Terör örgütü PKK'da 'Çektar' ve 'Botan' kod adlarını kullanan teröristin tüm bağlantıları tek tek ortaya çıkarılıyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da teröristin kimliğinin belirlendiğini açıklamıştı. 

Soylu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"12 şehidimiz Adli Tıp'a intikal etmiş durumda. Bir şehidimiz de üniversite hastanesinde. 13 şehidimiz var. 56 yaralımız var, 12'si yoğun bakımda 4'ü ağır. Şu anda 7 kişi gözaltında. Teröristin kimliği belli."

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise son dakika açıklamasında, şu ana kadar 9 şehidin kimliğinin tespit edildiğini belirterek "Oklar şu anda PKK'yı işaret ediyor" dedi. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru, Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altında olan bir askerin daha şehit olduğunu belirterek şehit sayısının 14'e yükseldiğini açıkladı.

Bugün saat 08.45 sularında Kayseri Komando Tugay Komutanlığından izne çıkan er ve erbaşları taşıyan otobüse bombalı araçla saldırı yapıldı. Saldırıda 13 asker şehit oldu, 56 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırıyı gerçekleştiren teröristtin kimliğinin belirlendiğini, 7 kişinin gözaltına alındığını 5 kişinin ise arandığını açıkladı.

KAYSERİ/DHA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN