Kerem Kınık: 10 ilde 13 noktada plazma tedavisi için bağış toplanacak

Kerem Kınık: 10 ilde 13 noktada plazma tedavisi için bağış toplanacak

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, koronavirüse karşı kullanılan plazma tedavisini anlattı. Kınık 10 ilde 13 noktada gönüllülerden bağış alacaklarını belirtti.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, koronavirüs tedavisinde kullanılmak üzere karşı antikor içeren ilk plazma bağışı sırasında canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Yayında koronavirüsü atlatmış Doktor Kürşat Reşat Demir'den plazma alındı.

"İYİLEŞTİKTEN 14 GÜN SONRA ALINABİLİYOR"

Bu sırada bağış hakkında açıklamalarda bulunan Kınık, "İyileştikten 14 gün sonra plazma alma işlemine başlayabiliyoruz. Bu süre 3 hafta kadar sürüyor. Kan verecek, plazma verecek olan vatandaşlarımızın bu süreye dikkat etmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Bir seferde 400 mililitrelik bir plazma alacaklarını söyleyen Kınık, "Bu miktar iki hastaya şifa olabilir" dedi.

KİMLER BAĞIŞ YAPABİLİR?

Hastalığı geçirmiş ve iyileşmiş olduğu kanıtlanmış olan kişilerin bağış yapabileceğini belirten Kınık, "Sağlık bakanlığı bu hafta itibarıyla 400 civarındaki iyileşmiş hastamızın bilgilerini paylaştılar. Farklı üniversite hastanelerimizde de hastalar bu bağışı yapabilecekler" diye konuştu.

Kınık ayrıca, İstanbul, Gaziantep, Trabzon, İzmir, Ankara, Adana, Bursa, Samsun, Antalya ve Denizli olmak üzere 10 ilimizde 13 bağış noktası oluşturulduğunu söyledi. .

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN