Mutasyonun yeni türü korkuttu! Bir tanesi yetmedi, dublesi çıktı

Mutasyonun yeni türü korkuttu! Bir tanesi yetmedi, dublesi çıktı

Hindistan, koronavirüsün yeni bir duble mutant varyantının tespit edildiğini açıkladı. Duble mutantın 18 eyalette görüldüğü bilgisi paylaşıldı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını hız kesmeden devam ediyor. Çin'in Vuhan kentinde başlayan salgın, virüsün ilk olarak İngiltere'de mutasyona uğramıştı. İngiltere'yi Güney Afirka ve Brezilya takip etmişti.

HİNDİSTAN DUYURDU

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, şimdi de Hindistan, virüsün yeni bir varyantının tespit edildiğini duyurdu. Hindistan Sağlık Bakanlığı, diğer ülkelerden gelen varyantların yanı sıra 18 eyalette 'yeni bir duble mutant varyantın' saptandığını ama 'ülkenin bazı yerlerinde son dönemde görülen hızlı vaka artışı ile bu varyantların doğrudan ilişkisinin bulunmadığını' duyurdu.

DUBLE MUTANT

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Hindistan'da endişe verici varyantlar ve yeni bir duble mutant varyant bulunmuş olsa da, bunlar, bazı eyaletlerdeki hızlı vaka artışlarıyla doğrudan doğrudan ilişki kuracak veya bu artışları açıklayacak kadar yüksek sayılarda tespit edilmedi" denildi.

HİNDİSTAN DÖRDÜNCÜ ÜLKE

Hindistan, 160 bin 441 can kaybıyla dünyada korona virüsünden en ok ölümün görüldüğü dördüncü ülke. 12 milyona yakın toplam vaka sayısıyla da, en çok vaka görülen ülkeler arasında ABD ve Brezilya'nın ardından üçüncü sırada. Ülkede büyük eyaletlerdeki hastanelerin yeniden dolmaya başladığı belirtilirken, son bir günde 275 can kaybı yaşandı ve 47 bin 262 yeni vaka tespit edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN