Koronavirüs günlerinin kahramanları

Koronavirüs günlerinin kahramanları

83 milyonun kara günlerinde sağlık çalışanları salgınla mücadelede olağanüstü çabalarıyla öne çıkıyor. Kimi yüksek risk ortamında çalıştığı için ‘Ya aileme bulaştırırsam’ kaygısıyla eve bile gitmiyor. Kimi de çocuğunu kapıdan görüp hastalarının başına dönüyor. Kovid savaşçılarının hikayeleri ise göz yaşartıyor. İstanbul Pendik’te testi pozitif çıkan İlknur hemşire hastalığı yendi. Zaferini “Bir hemşire olarak virüsü yendim ve bu savaşın kazananı ben oldum” sözleriyle dile getirdi.

Türkiye’de hızla yayılan koronavirüs salgınıyla mücadelede en ön safta yer alan sağlık çalışanları, bu zorlu süreçte verdikleri mücadele ile herkesin takdirini kazandı. Vatandaşlar, yoğun şekilde çalışan sağlıkçıları evlerinin balkonlarından alkışlarla destekledi. Ancak Kovid-19 hastalarıyla temas ettikleri için birçok sağlık çalışanı da koronavirüse yakalandı.

İstanbul Pendik’te yaşayan ve geçtiğimiz günlerde bir video paylaşarak koronavirüse yakalandığını açıklayan Kütahyalı İlknur hemşire de bu kişilerden biriydi. İlknur hemşire bu kez yayınladığı video ile hastalığı yendiğini açıkladı. Sosyal medyada paylaştığı video ile virüsü yendiğini açıklayan İlknur hemşire “Ben kazandıysam hepimiz kazanırız” dedi. Genç sağlık çalışanı “Bir hafta önce Kovid-19 virüsü testimin pozitif çıktığını sizlerle paylaşarak hepinizi üzmüştüm. Bugün ise müjdemi veriyorum. Ben o yeşil minik canavarı yendim. Bir hemşire olarak ben bu virüsü yendim ve bu savaşın kazananı ben oldum. Bu zorlu süreçte yanımda olan herkesten Allah razı olsun. Şu an taburcu oldum ve evimdeyim. Evimde karantina sürecim devam edecek. Kurallara evimden uymaya devam edeceğim. Allah hepinizden razı olsun. Ben kazandıysam hepimiz kazanırız. Asla pes etmek yok. İyi ki varsınız” diye konuştu.

Öte yandan Erzincan’da koronavirüs salgını nedeniyle uzun saatler çalışmak zorunda kalan babası Doç. Dr. Faruk Karakeçili’nin kokusunun sindiği yastık kılıfı yıkanınca gözyaşlarına boğulan 8 yaşındaki Mehmet Deniz’in büyük üzüntü yaşadığı anlar sosyal medyada paylaşıldı. Babasının eve gelemediği için çok üzüldüğünü söyleyen Mehmet Deniz “Babamın işi çok uzun olduğu için bazen eve gelemiyor, yastığıma kokusu sinmişti, değiştirdiklerinde ağladım. Babam eve gelemediği için çok üzülüyorum’’ dedi. Doç. Dr. Faruk Karakeçili’nin eşi hemşire Pınar Baysal Karakeçili, bu durumdan habersiz oğlunun yastık kılıfını değiştirip yıkadı. Bunu fark eden küçük çocuk gözyaşlarına boğuldu. Annesinin ağlama nedenini sorduğu Mehmet Deniz “Yastığımın kılıfını değiştirmişler, babamın kokusu gitmiş, yumuşaklığı gitmiş, önceki yastığım güzel kokuyordu, babamı özledim” diyerek uzun süre ağladı. Mehmet Deniz’in doktor babasına duyduğu özlem dolu bu anlar kaydedilip sosyal medyada yer alınca izleyenleri duygulandırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN