ABD'de Koronavirüs kaynaklı ölümler devam ederken, Biden pandeminin bittiğini açıkladı

ABD'de Koronavirüs kaynaklı ölümler devam ederken, Biden pandeminin bittiğini açıkladı

Amerika Birleşik Devletleri'nde koronavirüs kaynaklı ölüm vakaları devam ediyor. ABD Başkanı Joe Biden, ABD'nin hâlâ 'bir Kovid problemi' olduğunu ifade ederken aynı zamanda da 'Pandeminin bittiğini' söylemesi kafa karıştırdı.

Pazar günü CBS'te '60 Minutes' programında yayınlanan söyleşide konuşan Biden, ''Bizim hâlâ Kovid'le ilgili bir problemimiz var. Üzerinde yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Ancak pandemi bitti. Farkındaysanız kimse maske takmıyor. Herkes iyi duruyor. O yüzden durumun değiştiğini düşünüyorum'' dedi.

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre Koronavirüs kaynaklı ölüm seviyesinin Mart 2020'den bu yana en düşük seviyede olduğunu pandeminin bitmeye yakın olduğunu söylüyor. Aynı zamanda DSÖ; pandeminin, küresel bir küresel kriz olarak varlığının devam ettiğini vurguluyor.

Resmi verilere göre ABD'de her gün yaklaşık 400 kişi Kovid nedeniyle hayatını kaybetmeye devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN