ABD'de Moderna aşısı için acil kullanım talebi

ABD'de Moderna aşısı için acil kullanım talebi

ABD Federal Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Moderna’nın geliştirdiği Kovid-19 aşısının üçüncü dozuna acil kullanım izni verilmesini önerdi.

Komite, iki doz Moderna aşısı olan kişilere 6 ay sonra üçüncü dozun yapılmasının güvenli ve etkili olacağına karar verdi.

Moderna, geliştirdiği aşının yarım dozunun bazı kesimlere düşük dozlu üçüncü dozun güçlendirici olarak kullanılması için acil kullanım izni istemişti.

Komitenin 19 üyesinin tamamı, ikinci dozdan en az altı ay sonra yarım dozluk üçüncü dozun 65 yaş üzerine ve riskli gruplara yapılmasını uygun buldu.

FDA’nın Komitenin önerisinin ardından Moderna’nın üçüncü dozuna acil kullanım izni vermesi durumunda ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinin (CDC) aşı danışmanları, hangi gruplara aşıyı tavsiye edeceklerini tartışmak için bir araya gelecek. CDC'nin Bağışıklama Uygulamaları Danışma Komitesi, 21 Ekim'de güçlendirici dozları tartışmak üzere toplanması planlandı.

KORONAVİRÜS YÜZÜNDEN ÖLENLER 700 BİNİ GEÇTİ

Öte yandan FDA ve CDC, 65 yaş üstü ve riskli durumda bulunanlar için Pfizer/BioNTech aşısının üçüncü dozunu yapılmasına onay vermişti.

ABD'de, koronavirüs (Kovid-19) salgınında ölenlerin sayısı son 24 saatte 2976 artışla 719 bin 546’ya yükseldi.

John Hopkins Üniversitesinin derlediği verilere göre, ABD'de virüs tespit edilenlerin sayısı ise 112 bin 605 artarak 44 milyon 684 bin 338 olarak kayıtlara geçti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN