Aşı randevusu MHRS'den nasıl alınır? İşte e-Nabız aşı sırası sorgulama ekranı

Aşı randevusu MHRS'den nasıl alınır? İşte e-Nabız aşı sırası sorgulama ekranı

55 yaş üstü aşı randevusu alma işlemi, Sağlık Bakanlığı'nın MHRS platformundan gerçekleştiriliyor. Bakanlığın Koronavirüs Aşısı Bilgilendirme Platformu'nda yer alan 'Nasıl Aşı Olurum?' başlıklı bölümde aşı randevusuyla ilgili detaylı bilgiler kamuoyuyla paylaşıldı. İşte, aşı randevusu sorgulama ekranı...

Koronavirüs aşılama işlemi devam ediyor. 55 yaş ve üzerindeki vatandaşlar, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden aşı randevusu alarak hangi hastaneye hangi gün gideceğini öğrenebilir. Sağlık Bakanlığı'nın e-Nabız platformundan da aşı sırasını sorgulamak mümkün.

AŞILAMA İŞLEMİNDE SON DURUM NEDİR?

55 yaş üstü aşı randevusu alma işlemi, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı açıklamanın ardından netlik kazandı. 19 Nisan 2021'den itibaren 55 yaş üstü vatandaşlar da randevularını MHRS uygulaması ve www.mhrs.gov.tr internet adresinden alabilecek. Sistemde, 'Aile Hekimi' ve 'Hastaneden' seçeneklerini tıkladıktan sonra, tarih ve saat bilgilerini seçerek, randevu tamamlanabilecek.

KORONAVİRÜS AŞI RANDEVUSU ALMAK İÇİN TIKLAYIN

65 YAŞ ÜSTÜ AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

* MHRS üzerinden randevu oluşturmak için www.mhrs.gov.tr adresine girin.

* Üyeyseniz bilgilerinizi girerek sisteme giriş yapın. Eğer üye değilseniz 'Üye Ol' seçeneğini tıklayıp üyelik oluşturun.

* Koronavirüs aşı randevusu almak için sisteme giriş yaptıktan sonra 'Aşı Randevusu Al' seçeneğini tıklayın.

* 'Aile Hekiminden' ve 'Hastaneden' olmak üzere iki seçenek çıkıyor. İstediğiniz seçeneği tıklayıp tarih ve saat bilgilerini seçtikten sonra randevunuzu oluşturabilirsiniz.

* Randevu bilgileri SMS ile telefona iletilecek.

* Eğer öncelikle grupta değilseniz aşağıdaki uyarıyı alabilirsiniz:

60242072c9de3d57681569f7.jpg

AŞI SIRASI SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Koronavirüs aşı sıranızı öğrenmek için, bilgisayardan enabiz.gov.tr internet adresine veya akıllı telefondan e-Nabız uygulamasına giriş yapın.

Ana menüdeki 'Covid-19 Aşı Durumu'na tıklayarak, aşı sıranızı öğrenebilirsiniz.

AŞI SIRASI ÖĞRENME EKRANI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN