Bu tarihler arasında aşı olanlar dikkat! Tazminat ödemeleri hesaplara yatırılıyor

Bu tarihler arasında aşı olanlar dikkat! Tazminat ödemeleri hesaplara yatırılıyor

Koronavirüs salgınına karşı geliştirilen aşılar sayesinde hastalık yavaş yavaş azalarak dünya genelinde etkisini yitirdi. Fakat 2020-2022 yılları arasında aşı olan bazı kişiler, çeşitli yan etkiler nedeniyle farklı hastalıklara yakalandı. Kovid-19 aşısının yan etkilerinden şikayetçi olanlar, devlete dava açarak tazminat almaya başladı. İşte detaylar...

2020-2022 yılları arasında dünyaya etkisi altına alan koronavirüs salgın hastalığı, milyonlarca kişinin ölmesine veya ağır hastalık geçirmesine neden oldu.

Devletler ve kurumların aldığı önlemler, bilim insanları ve doktorlar tarafından geliştirilen Kovid-19 aşıları, salgının bitmesini sağlasa da koronavirüs hastalığı tam olarak giderilemedi

Dünya genelinde devletlerin uyguladığı politikalar, insanları aşı olmaya teşvik etti. Fakat geçtiğimiz günlerde Almanya'da açılan bir dava, dünya kamuoyunda gündem oldu.

AŞI TAZMİNATI ALINABİLİR Mİ?

Almanya'da aşının yan etkilerinden şikayetçi olan kişiler, devlete dava açmaya başladı. Açılan dava sonucunda bu kişilere her ay tazminat ödenmesine karar verildi.

Almanya'da açılan dava ile birlikte birçok kişi bu tepkiye katılarak başvurusunu devletin kurumlarına iletti. 301 kişinin şikayetleri sonucunda bu kişilere her ay düzenli olarak tazminat verilecek. Ülkede başvuruları kabul edilen kişilere 164 ile 854 euro arasında ödeme yapılacağı, yabancı haber ajanslarında aktarıldı.

AŞININ ÇOK FRKLI YAN ETKİLERİ ORTAYA ÇIKTI

Almanya'da ilaç ve aşılara onay veren yetkili kurum Paul Ehrlich Enstitüsü'nün hazırladığı aşılamanın yan etkilerinden farklı olarak daha farklı belirtiler ortaya çıktı.

Yapılan şikayetler sonucunda aşı olan bireylerde kan ve kalp rahatsızlıkları ortaya çıkmaya başladı. Ayrıca bireylerde yüz felci, kas rahatsızlığı, işitme bozukluğu ve kulak çınlaması gibi rahatsızlıklar da görülmeye başlandı.

YAN ETKİLERDEN ŞİKAYETÇİ OLANLAR DAVA AÇTI

2020-2022 yılları arasında aşı olduktan sonra yan etkilerden şikayet eden kişiler, kurumu dava ederek tazminat hakkı için başvuruda bulundu.

Yapılan araştırmalara göre 2022 Haziran ayına kadar aşı olan kişilerde 323 farklı yan etkinin oluştuğu görülüyor. Aşı mağduru olan 185 kişi dava açarak, sorumlu kişilerin ceza almasını ve tazminat olarak para almayı istiyor. Yakın zaman içerisinde görülecek davanın sonuçları dünya kamuoyunda merak ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN