Sigorta giriş yılı 2008-2010 arası olanlara müjde! Tek şartla emekliliği 5 yıl erken yaşayacaksınız

Sigorta giriş yılı 2008-2010 arası olanlara müjde! Tek şartla emekliliği 5 yıl erken yaşayacaksınız

EYT düzenlemelerde farklılıklar yaşanırken yasalaşmasıyla beraber detaylar belli oldu. Milyonlarca vatandaşın gündeminde olan emeklilik için sigorta girişi 2008 - 2010 olanlara 5 yıl erken emeklilik müjdesi geldi. Kademeli emeklilik sisteminde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı çalışmaları duyurdu.

EYT düzenlemelerinde yasalaşamlarla beraber detaylar ortaya çıkarken Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalar sonrasında yeni emeklilik reformunun sinyallerini verdi. Yeni sistem üzerinden kadınların emekliliği ele alınırken Bağkur prim eşitliğiyle beraber bakanlık yeni emeklilik reformunu açıkladı.

YENİ EMEKLİLİK REFORMU

EYT üzerinden sorunların çözülmesi için Bağkurlu olarak çalışanlar prim günü emeklilik şartıyla beraber SGK'lılar 7200 güne düşürülmesi açısından çalışmalar başladı. Başkan Erdoğan, yeni bir emeklilik müjdesini verirken Geir Tamamlayan Destek Sistemi üzerinden uygulamaya başlandı. Kadınların anne olmasıyla beraber çocuk sayısı kriterlerine dikkat çekildi.

KADINLARDA EMEKLİLİK YAŞI

Aile Koruma Kalkanı Programı kapsamında ev hanımlarının isteğe bağlı olarak emekli olması için üçte birinin devlet tarafından karşılanacağı belirtildi. SGK'lı kadınların emekli olması için prim gün sayısının 7.200 olurken yaş şartına ise gerek kalmadı.

Bağkurlu olan kadınlar 58 yaşında emekli olabilecek. Fakat seçim sürecinde kadınların anne olma ve çocuk sayısına bakılarak emeklilik yaşı gün geçtikçe aşağı çekilmektedir.

kısmi emeklilik

VEDAT BİLGİN AÇIKLADI

Vedat Bilgin, çalışmaları vatandaşlarla paylaşırken küçük esnaf koruyacak bir modele ihtiyaç olunur. Verilen kapsam üzerinden berber, kuaför, marangoz, bakkal ve terzi mesleklerinde aranan şartlar üzerinde milyonlarca küçük esnaf hazırlanmaya başladı.

Bağkurluların bu durumdan yararlanmasıyla şirket sahiplerinin isteğe bağlı sigorta ödeyenler de bir tutulacak.

KISMİ EMEKLİLİK PRİMİ

SSK'lılarda kısmi emeklilik için gerekli olan prim gün sayısı ilk sigortalı olunan tarih ele alındığında işleme geçilir. 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olanlar 3600 prim gün sayısına bakılırken bu tarih sonrasında iş hayatına girenler ise 4500 primi doldurması gerekir.

Prim eşitlemesi eğer kısmi emekliliği de kapsarsa Bağ-Kur'lular 4500 prim günüyle kısmi emekli olabilecek. 900 günlük bir avantaj ortaya çıkacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN