ATM'de bunu yapanların parası bloke olabilir! Hemen kontrol edin, bu hataları sakın yapmayın

ATM'de bunu yapanların parası bloke olabilir! Hemen kontrol edin, bu hataları sakın yapmayın

Bankaların ATM cihazlarından her gün milyonlarca insan para çekiyor veya para yatırıyor. Bazı durumlarda çeşitli nedenlerle ATM, kartı yutabiliyor. Kartın ATM'de kalması durumunda hemen yapılması gereken bazı tedbirler var. Peki, ATM'de kalan kart nasıl geri alınır? ATM'de yutulan kart nasıl geri alınır? ATM kartı yutunca bloke olur mu? İşte, ATM'den para çekerken yatırırken dikkat edilmesi gerekenler...

ATM'den para çekerken mutlaka kart şifrenizi kimseye gösterememeye dikkat edin. Dolandırıcılar kart şifrelerini öğrenmek için birçok yola başvuruyor. ATM'den para çekerken etrafınızda bulunan insanlara karşı dikkatli gerekiyor.

ATM KARTIMI YUTTU NE YAPMALIYIM?

Eğer ATM'den para çekeceğiniz esnada kartınızın makinede kalması durumunda hemen bankanın müşteri hizmetlerini arayarak durumu bildirin. Kartınızın iptal edilmesini isteyebilir ve kartınızdaki paranın da başka bir kartınıza iade edilmesini talep edebilirsiniz. Eğer bu bildirimi yapmazsanız banka paraya el koyabiliyor.

BANKA KARTI ATM'DE KALDIĞINDA NE YAPILMALI?

ATM'den para çekerken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de şifrelerinizi güvenli ve daha zor seçmeniz. Şifrelerinizin doğum tarihi olması, paranızı riske atabilir. Kolay bir şekilde tahmin edilebilir şifreleri kesinlikle tercih etmeyin.

ATM'DE KART KALDI NE YAPMALIYIM?

ATM'de herhangi bir anormal durum fark ettiğiniz zaman kartı sakın makineye sokmayın. ATM'nin kart giriş bölümünde ya da klavyesinde bir bozukluk varsa başka bir bankamatik buluncaya kadar kartınızı o ATM'ye sokmayın ve para çekme ya da yatırma işlemini yapmayın.

BANKA KARTI ATM'DE KALIRSA NE OLUR?

ATM'lerden para çekerken bu hususlara dikkat etmenizde fayda var. Özellikle makinenin kartınızı yutması halinde bankaya ya da müşteri hizmetlerine mutlaka bildirim yapmayı unutmayın.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN