Öğretmene aşı muammasına Bakanlıktan açıklama

Öğretmene aşı muammasına Bakanlıktan açıklama

Tam kapanma sonrası yüz yüze eğitime geçiş konuşulurken öğretmenlerin aşılanma oranları da tekrar gündeme geldi. CHP Milletvekili Karabıyık, bugüne kadar öğretmenlerin yüzde 20'sinin aşıya erişebildiğini açıklarken Bakanlık yetkilileri de yeni randevuların açıldığını bildirdi. Buna göre toplamda 499 bin personele aşı randevusunun açıldığı kaydedildi.

Artan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları sonrasında 29 Nisan'da uygulamaya koyulan 'tam kapanma' 17 Mayıs'ta sona erecek. Bu sürecin ardından kademeli normalleşmeye geçileceği belirtilirken yüz yüze eğitiminse nasıl gerçekleşeceği merak konusu oldu. 

CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, bugüne kadar 1 milyon 117 bin öğretmenin sadece yaklaşık yüzde 20'si aşıya erişebildiğini açıkladı. Karabıyık, "Öğretmenlerin aşılanması şubat ayından bugüne tamamlanamamışken, önce 1,5 milyon doz BioNTech aşısının öğretmenlere uygulanacağı söylendi; Bakan Selçuk ise Ramazan ayında 425 bin öğretmenimize daha randevu açıldığını “müjdeledi” ancak bu sözün ne kadar tutulduğunu da bilmiyoruz" dedi.

499 BİN PERSONELE AŞI RANDEVUSU

Bakanlık yetkililerinden edinilen bilgiye göreyse şu ana kadar, okul öncesi eğitim, ilkokul ve köy okulu öğretmenleri ile bu alanlardaki eğitim çalışanları olmak üzere toplam 499 bin personele aşı randevusu açıldı. 

Buna göre, öğretmen ve okul çalışanı sayısının yüzde 40'ına ulaşıldı.

Öte yandan Eğitim-İş Genel Özlük Hukuk Sekreteri Maksut Balmuk, İstanbul'da 2018-2019 eğitim öğretim yılında 17 olan vefat eden eğitimci sayısının, 24 Mart 2020-5 Mayıs 2021 tarihleri arasında 92’ye yükseldiğini açıkladı. Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre Balmuk, İl Milli Eğitim'in paylaşımlarıyla pandemi öncesi ve pandemi döneminin kıyaslanabileceğine işaret etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN