Türkiye'de koronavirüs: Can kaybı 192 vaka sayısı 23 bin 759

Türkiye'de koronavirüs: Can kaybı 192 vaka sayısı 23 bin 759

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 27 Kasım Cumartesi gününe ilişkin güncel koronavirüs vaka sayılarını açıkladı. Buna göre, son 24 saatte 358 bin 274 test yapıldı can kaybı 192 vaka sayısı 23 bin 759 oldu.

Türkiye'de son 24 saatte 192 kişi koronavirüsten hayatını kaybetti.

Bakan Koca, "Farklı ülkelerde ortaya çıkan varyantlara bağlı gelişmeleri izliyor ve ülkemizin dışarıyla teması konusunda önlem alıyoruz. Gündemde olan Nu (omicron) varyantına karşı en erken önlem alan ülkelerdeniz. Türkiye’de en yaygın varyant Delta varyantıdır. Nu varyantına rastlanmamıştır." açıklaması yaptı

Resim

.

Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı haritada, 2. doz aşılamada hedef nüfusun yüzde 75 ve üzerinin aşılandığı iller mavi renkle gösteriliyor. Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs verilerine ilişkin yayınladığı tabloda yer alan bilgilere göre; 2. doz aşılamada yüzde 84.7 aşılama oranıyla Ordu birinci sırada yer alıyor. Yüzde 56.4 aşılama oranı ile Şanlıurfa ise son sırada bulunuyor.

2.doz aşılamada üç büyük ilde ise birinci sırada yüzde 81.7 ile İzmir, ikinci sırada yüzde 79.4 ile Ankara ve üçüncü sırada yüzde 74.0 ile İstanbul yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN