4 yeni kitap raflarda

4 yeni kitap raflarda

Birol Gündoğdu’nun yayıma hazırladığı ‘Osmanlıda İsyan Algısı’ kitabı Ötüken Neşriyat tarafından okura sunuldu. İsmail Hakkı Yılmaz’ın çevirisiyle Türkçeye kazandırılan ‘İslam Tarihi: Yeni Bir Yorum' kitabı VakıfBank Kültür Yayınları tarafından okura sunuldu. Everest Yayınları, İngiliz yazar James Attlee’ın ‘İstasyonlar Arasında’ deneme kitabını Türkçeye aktardı. Amerikalı yazar Louise Erdrich’in 2021 Pulitzer Kurgu Ödülü’ne layık görülen romanı ‘Gece Bekçisi’ Türkçeye aktarıldı.

OSMANLI’NIN YÜZLEŞMEK ZORUNDA KALDIĞI BAŞKALDIRILAR

Birol Gündoğdu’nun yayıma hazırladığı ‘Osmanlıda İsyan Algısı’ kitabı Ötüken Neşriyat tarafından okura sunuldu. Kitap, bugüne kadar Osmanlı kıyamlarına bakışta yeterince oluşturulamamış yaşananlara bütünsel bir bakışın önünü ardına kadar açmayı hedefliyor. Osmanlı Devleti’nin erken modern dönemde yüzleşmek zorunda kaldığı başkaldırıların birlikte analiz edilmesi, (derin) devlet aklının isyanlar karşısında geliştirmiş olduğu planlı fakat bir o kadar da karmaşık yapıyı ortaya çıkaran eser, Osmanlı ayaklanmaları üzerine günümüze kadar yapılmış akademik ve popüler çalışmaları bir adım öteye taşıyarak konunun teorik alt yapısının oluşturulmasında önemli bir basamak işlevi görüyor.

19kr02-sol1.jpg

İSLAM COĞRAFYASININ MODERN SOSYO-POLİTİK KOŞULLARA DÖNÜŞÜM SÜRECİ

İsmail Hakkı Yılmaz’ın çevirisiyle Türkçeye kazandırılan ve Armando Salvatore, Babak Rahimi, Roberto Tottolı gibi uzman isimlerin makalelerinden oluşan ‘İslam Tarihi: Yeni Bir Yorum”’ kitabı VakıfBank Kültür Yayınları tarafından okura sunuldu. Kitap, tarihsel analiz ve teorik düşünceyi harmanlayarak İslam’ın toplumsal dönüşümdeki yerini, dünya tarihi gibi geniş bir perspektiften ve farklı disiplinlerden beslenerek ele alıyor. ‘Geç Antik Başlangıçlar’, ‘Yüksek Halifelik’, ‘Erken Orta Dönem’, ‘Geç Orta Dönem’, ‘Erken Modernite ve Medeniyetin Doruk Noktası’, ‘Avrupa Gücünün Küresel Yükselişiyle Yükselmek’, ‘Sömürge Tabiiyeti ve Sömürge Sonrası Gelişmeler’ başlıkları altındaki eser, önemli İslam tarihi çalışmalarından biri olarak öne çıkıyor.

19kr02-sol2.jpg

LONDRA VE BRİSTOL DEMİRYOLU HATTINDA KÜLTÜREL BİR KEŞİF

Everest Yayınları, İngiliz yazar James Attlee’ın ‘İstasyonlar Arasında’ deneme kitabını Türkçeye aktardı. Kitapta, 19. yüzyılda Londra ile Bristol arasında döşenen ve ülkeyi bıçak gibi ortadan ikiye bölen Great Western Demiryolu hattını takip eden yazar, dâhice yapılarıyla Sanayi Devrimi’nin önemli isimlerinden Isambard Kingdom Brunel’in inşa ettiği bu demiryolu hattında tarihsel ve kültürel bir keşfe çıkıyor. Londra, Paddington İstasyonu’ndan başlayarak batıya, Bristol’e ilerleyişini ‘Konumlar’, ‘Sapmalar’ ve ‘Ara Sözler’ başlıkları altında kaydeden yazar, hâlâ her gün binlerce kişinin seyahat ettiği hat boyunca Oscar Wilde, Diana Dors, T.E. Lawrence, Eddie Cochran, Haile Selassie ve elbette Brunel’in izini sürerek okuru merak uyandırıcı bir seyahate davet ediyor.

19kr02-sol3.jpg

KIZILDERİLİ YAZARDAN PULİTZER ÖDÜLLÜ ROMAN

Amerikalı yazar Louise Erdrich’in 2021 Pulitzer Kurgu Ödülü’ne layık görülen romanı ‘Gece Bekçisi’, Kafka Kitap logosuyla Türkçeye aktarıldı. Çevirisine Püren Özgören’in imza attığı kitap, kendisi de Kaplumbağa Dağı Chippewa Grubu’nun Kızılderilileri üyesi olan yazarın büyükbabasının olağanüstü yaşamına dayanan benzersiz bir hikâyesini anlatıyor. Roman, idealler uğruna verilen mücadelelerin fark yaratabileceğini gözler önüne seren, titizlikle araştırılıp kaleme alınmış, karanlık bir mizahla bezenmiş hikayeleri seven okurlarını bekliyor.

19kr02-sol.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN