4 yeni kitap raflarda

4 yeni kitap raflarda

KARAR yazarı şair Ömer Erdem’in ‘Yakınlıklar’ kitabı İthaki Yayınları tarafından raflarda. Mana Yayınları'nın ‘Metaverse, Gerçek Zamanlı Sanal Yaşam’ kitabı okura sunuldu. Yazar Gökhan Duman’ın 15 anlatısının yer aldığı ‘Ötekilerin Başkenti’ kitabı Everest Yayınları etiketiyle raflarda. Yazar Behiye Işın’ın 5 yıl önce her gece Çorum'daki bir mezarlıkta ağladığı için Türkiye'nin gündemine oturan genç kızdan esinlenerek yazdığı ilk romanı ‘Gizemli Kız’ Ayrıkotu Yayınları tarafından basıldı.

SALİHA SULTAN

ŞİİRİN USTASINDAN İNCE AYRINTILARIN PEŞİNE DÜŞEN DENEMELER

KARAR yazarı, şair Ömer Erdem’in çoğunluğu gazetemizde yayımlanan denemeleri ‘Yakınlıklar’ adıyla İthaki Yayınları tarafından okura sunuldu. Bugüne kadar on bir şiir kitabına imza atan, Kaşgar dergisinin kurucularından ve şiir üzerine kaleme aldığı eleştiri metinleriyle çağdaş edebiyatımızın güçlü isimlerinden Erdem’in kitapta 41 denemesi yer alıyor. Usta şair bu denemelerinde yalnızca kültür-sanata değil, insana ve yaşama dair birçok konuya değiniyor, güneşle konuşmalarından kar sevincine, Tanpınar’ın şiirinden Ara Güler’in Süleymaniye’sine varan, bütünün içinde yer alan ince ayrıntıların peşine düşüyor. Son kitabı ‘Güneş Kalır Bir Başına’ ile geçtiğimiz yıl Attila İlhan, Oğuz Tansel gibi önemli şiir ödüllerine layık görülen Erdem’in, ‘şairin görünmeyeni fark eden bakışıyla’ kaleme aldığı denemeler okurlarının zihninde yepyeni pencereler açıyor.

26kr02sol1.jpg

ON DÖRT SOSYAL BİLİMCİNİN GÖZÜNDEN METAVERSE EVRENİ

Mana Yayınları, sanal dünyayı bir başka boyuta taşıyan Metaverse kavramını ‘Metaverse, Gerçek Zamanlı Sanal Yaşam’ kitabıyla masaya yatırdı. Mustafa Tekin ve Mustafa Özdemir tarafından yayıma hazırlanan araştırma kitabında, mühendislik, ekonomi, saglik, eğitim, felsefe, sosyoloji, psikoloji, edebiyat, ilahiyat, spor bilimleri ve İngiliz dili ve edebiyatı alanlarından toplam on dört araştırmacının bir yılı aşkın bir süre metaverse kavramı, literatürü ve pratiklerini ilgilendiren konulardaki çalışmaları yer alıyor. Türkçe literatürde alanın ilk disiplinler arası ve karşılaştırmalı kitabı olma özelliğine sahip kitap, uluslararası literatürde de öncü niteliğinde.

26kr02sol4.jpg

BU HİKÂYELER BERLİN’DEKİ ‘KÜÇÜK İSTANBUL’U ANLATIYOR

Yazar Gökhan Duman’ın 15 anlatısının yer aldığı ‘Ötekilerin Başkenti’ kitabı Everest Yayınları etiketiyle raflarda. Yazar duman hikayelerinde kâh Almanya’daki göçmenlerin Berlin Duvarı’ndaki izlerini takip ediyor, kâh Berlin’in iki meleği Damiel ve Kasiel’le birlikte şehrin üzerinde dolaşıyor. David Bowie’yle aynı şarkıyı mırıldanıp Berlin Ulusal Müzesi’nden Almanya’nın en ünlü tablosunu çalan Ulay’ın arkasından koşturuyor. Almanya’nın ilk göçmen kadın futbol takımı için tribünlerde tezahürat yaparken soluğu Tahran’da alıyor. Bazen de Türklerin ‘Küçük İstanbul’ dediği Kreuzberg’in göçmen sokaklarına, cadde, dükkân ve evlerine konuk olurken, günün sonunda sokaktaki çocuklarla neşeli bir oyuna dalıyor. İlhamını Kreuzberg’den alan kitap, şimdiye kadar anlatılmayanın peşine düşüyor.

26kr02sol3.jpg

ÇORUM’DA MEZARLIKTA AĞLAYAN KIZIN HİKÂYESİ ROMAN OLDU

Beş yıl önce her gece Çorum’daki bir mezarlıkta ağladığı için Türkiye’nin gündemine oturan genç kızın hikayesi roman oldu. Yazar Behiye Işın’ın genç kızdan esinlenerek yazdığı ilk romanı ‘Gizemli Kız’ Ayrıkotu Yayınları tarafından basıldı. Işın’ın gözlem ve analiz gücünü mizahi bir dille birleştirdiği romanın editörlüğünü şair ve yazar Pelin Özer üstlendi. Kitap, sapa bir kasabanın mezarlığında geçiyor. Okuyucu, bir gece vakti mezarlığa giren gizemli bir kızla birlikte kasabadaki insanların ansızın değişen yaşamlarına tanıklık ediyor. Yazar, önünden geçip farkına bile varmadığımız sıradan hayatların perdesini aralarken ölüm, yaşam, gerçek, batıl inanç, din gibi olguların bağdaşık bir toplumdaki yansımalarını da yalın ve mizahi bir dille sorguluyor.

26kr02sol.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN