5 yeni kitap raflarda yerini aldı

5 yeni kitap raflarda yerini aldı

Şair Onur Caymaz’ın ‘Destan Sayılır’ kitabı Kırmızı Kedi Yayınları tarafından okura sunuldu. Mehmet Erte’nin ikinci romanı ‘Sahipsiz Yüzler’ kitabı Yapı Kredi Yayınları’ndan çıktı. Buket Uzuner’in ‘Tabiat Dörtlemesi: Uyumsuz Defne Kaman’ın Maceraları’ serisinin son romanı ‘Ateş’ okurlarıyla buluştu. Nalan Güven’in ‘Emanet’ romanı Timaş Yayınları tarafından okura sunuldu. Erkan Erten’in ‘Agartha Tünelleri’ raflarda yerini aldı.

SALİHA SULTAN

MÜCADELESİYLE ŞİİR YAZAN KAHRAMANLARA

Şair Onur Caymaz’ın ‘Destan Sayılır’ kitabı Kırmızı Kedi Yayınları tarafından okura sunuldu. Kitabında ‘Denizdir Yapar!’ ve ‘Suya Yazdım’ başlıklı iki bölümde 30 şiirini okurla buluşturan şair, kitabın hemen ilk sayfalarında yer alan ‘Yer Kavgası’ başlıklı Attila İlhan tarzı giriş yazısında ise “Nice yollardan hafızamda kalanlar, yerimi ararken kaybolduğum sokaklar, uğradığım istasyonlar, birden karşıma çıkan rıhtımlardır bu kitap” ifadeleriyle adeta yazdığı şiirin manifestosunu dile getiriyor. Caymaz’ın “fakat üzülme yakındır sırası gelecek/sırası gelecek ateşten günlerin” gibi mısralarıyla gösterişli kahramanlık hikayelerinden usananlara sıradan ama hakiki kahramanların dünyasını resmediyor.

29kr02so2.jpg

ASLI İLE FERHAT’IN ÇAĞDAŞ YÜZÜ

Edebiyat dünyasının Varlık dergisi editörü olarak da tanıdığı Mehmet Erte’nin ikinci romanı ‘Sahipsiz Yüzler’ kitabı Yapı Kredi Yayınları’ndan çıktı. Roman, kapak tasarımında yer alan Meltem Üldes’e ait görselle de dikkati çekiyor. Yazar, son romanında Mehmet, Leyla, Aslı, Ferhat, Tahir gibi isimler verdiği bütün karakterlerini günümüzün karmaşık aşk ilişkileri ekseninde resmederken, neredeyse hepsinin başrolde olduğu çok hikâyeli bir dünya örüyor. Bu romanında da önceki kitaplarındaki temel meseleleri en uç noktaya taşıyan yazar; karanlığı aydınlatmaya çalışmak yerine, mizahi üslubuyla okuruna nasıl bir karanlığı içinde olduğunu anlatmaya çalışıyor.

29kr02sol.jpg

MODERN BİR TÜRK MİTOLOJİSİ

Buket Uzuner’in 21. yüzyılın önemli sorunu olan iklim değişikliğini merkeze aldığı ‘Tabiat Dörtlemesi: Uyumsuz Defne Kaman’ın Maceraları’ serisinin son romanı ‘Ateş’ okurlarıyla buluştu. Yazar son romanında Defne Kaman’ı ve dostlarını kadim şehir Mardin’e taşıyarak seriyi tamamlıyor. Roman, Mardin’de, nedeni bilinmeyen bir yangında yanında bir çocukla kaybolan gazeteci Defne’nin Onu aramak için Mardin’e gelen Umay Ninesi ve dostlarının hikayesi üzerinden, kadim geleneklerimizde şimdi unutulmuş ‘tabiata saygılı insan’ modelini günümüze taşıyarak ‘modern bir Türk mitolojisi’ kuruyor.

29kr02so3.jpg

MANEVİ İKLİMİN GÖLGESİNDE PARLAYAN UMUT

Nalan Güven’in okurunu Kudüs’ten ‘Peygamberler Şehri’ Urfa’ya götüren ‘Emanet’ romanı Timaş Yayınları tarafından okura sunuldu. Günümüz insanın manevi arayışlarına edebiyatın imkânları içinden bakan yazar, romanında tevekkül, kader, sabır, şükür, ilim arayışı, merhamet kavramları eşliğinde bir yolculuk öyküsü anlatıyor. ‘Peygamberler Şehri’ Urfa’nın manevi havasında, Dr. Aslı’nın eşi ve sosyal çevresiyle yaşadıklarının ardından hayatında meydana gelen kırılmaları ele alan yazar, okuru bitiş ve başlangıçların bir aradalığına dair bir gerçekle karşı karşıya getiriyor.

29kr02so1.jpg

İSTANBUL’UN SIR PERDESİ ROMANLA ARALANIYOR

Erkan Erten’in 90’lı yıllardan beri yürüttüğü araştırmalar sonunda kurgusal bir bütünlükle kaleme aldığı ‘Agartha Tünelleri’ romanı Gece Kitaplığı etiketiyle raflarda. Erten kitabında; Kız Kulesi’nin sırlarla dolu

hikayesi, İstanbul’un Meryem Ana’nın şehri olduğuna dair bulguları ve İstanbul’un altındaki tünellerden tarihi mekanlara geçitlerin olduğu gibi birbiriyle ilişkili ve gerçeklere dayanan hikayeleri birleştiriyor. Roman, dünyanın en eski yer altı ülkesi olan Agartha’nın sır perdesini aralıyor.

29kr02-son1.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN