Adıyaman'da 15 milyon yıllık buluntu şok etti! Vatandaşlar tesadüfen bulmuş: Yetkililer apar topar alıp müzeye götürdü

Adıyaman'da 15 milyon yıllık buluntu şok etti! Vatandaşlar tesadüfen bulmuş: Yetkililer apar topar alıp müzeye götürdü

Vatandaşların şans eseri bulduğu tarihi keşif, 15 milyon yıllık çıktı. Adıyaman'da bulunan bu 15 yıllık buluntu üzerine yetkililer harekete geçti. Buluntuyu alan yetkililer sergilemek üzere müzeye taşıdı. İşte o keşif...

Adıyaman'ın Besni ilçesinde yürüyüş esnasında tesadüfen keşfedilen buluntu yetkilileri harekete geçirdi. Yaklaşık olarak 15 milyon yıl öncesine ait bu buluntu doğrudan müzeye taşındı. İşte tüm detaylar...

15 MİLYON YILLIK FOSİL

Bölge halkı tarafından tesadüfen bulunan fosil 15 milyon yıl öncesine ait çıktı. Adıyaman Besni ilçesinde bulunan balık fosili, müzeeye teslim edildi. Yaklaşık olarak boyutu 8 santimetreye ulaşan fosil yetkililer eşliğinde incelendi. Balık fosilinin yüzgeçler, iskeleti ve damarlarının net bir şekilde fosile dönüştüğü görüldü.

muzede-sergilenecek-adiyamanda-bulundu-tam-15-milyon-yillik-4bbd3c.jpg

ORTA MİYOSEN DÖNEMİNE AİT

Yaklaşık olarak 15 - 16 milyon yıllık fosilin 'Orta Miyosen Dönemi'ne ait olduğu ifad edildi. Müze envanterine eklenen balık fosili, müze teşhir salonunda önümüzdeki süreç içerisinde ziyaretçiler için sergilenecek. Konuya dair Adıyaman Müzesi Müdürü Mehmet Alkan açıklamalarda bulundu. Fosili bir vatandaşın getirdiğini söyleyerek detaylardan bahsetti.

muzede-sergilenecek-adiyamanda-bulundu-tam-15-milyon-yillik-9ccf35.jpg

muzede-sergilenecek-adiyamanda-bulundu-tam-15-milyon-yillik-75a832.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN