Amasra’nın festivali eğlenceye konsere ve tiyatroya doyuracak

Amasra’nın festivali eğlenceye konsere ve tiyatroya doyuracak

Amasra Uluslararası Şehir Festivali 30 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. Yeni Türkü grubu, Stathis Oulkeroglou, Foteini Triantafyllou gibi birçok sanatçıyı bir araya getirecek festivalde Nazan Kesal da tek kişilik oyunu ‘Yaralarım Aşktandır’ı sahneleyecek.

Amasra Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Amasra Uluslararası Şehir Festivali 30 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. Bartın’ın Amasra’daki festivalde konserler, tiyatro oyunu, film gösterimleri, atölyeler, seramik, resim ve panel etkinlikleri gerçekleştirilecek. Amasra Belediye Başkanı ve Festival Başkanı Recai Çakır; Turizmin Türkiye’de ilk başladığı kentlerden olan şehirde yerli ve yabancı sanatçıları, sanatseverlerle buluşturmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını belirtiyor.

30 Ağustos’ta açılış kortejiyle başlayacak festivalde; ‘Kadın, Yaşam, Özgürlük’ başlığıyla yapılacak söyleşide Nazan Kesal, Haşim Hüsrevşahi ve Berfin Zenderlioğlu konuşmacı olacak. Aynı gün akşam Kesal’ın tek kişilik oyunu ‘Yaralarım Aşktandır’ da Barış Akarsu Kültür Parkı’nda seyirciyle buluşacak.

Mubadele’nin 100. Yılı Anısına 31 Ağustos’ta gerçekleşecek dostluk konserinde de Stathis Oulkeroglou, Foteini Triantafyllou, Theodora Zikou, Naci Hasanefendi yine Barış Akarsu Kültür Parkı’nda sahne alacak. İffet Eren Boz Danışman’ın uzun metrajlı filmi Turna Misali, Berna Gençalp’in Kim Mihri, Neşe Uğur Nohutçu’nun Töz ile Nurdan Tümbek Tekeoğlu’nun Paramparça belgeselleri ve Selen Örcan’ın Herkesin Yapabileceği Bir Şey kısa filmi de festival kapsamında seyirciyle buluşacak.

Minik sanatseverleri de unutmayan festivalin seramik, yaratıcı drama, film müziği atölyesi ve tasarım uygulaması gibi keyifli etkinlikleri de Amasra Müzesi’nde çocuklarla buluşturulacak. Festival 2 Eylül akşamı Yeni Türkü konseriyle son bulacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN