Artık ruhu bile sıkışmış bir kentin alfabesi

Artık ruhu bile sıkışmış bir kentin alfabesi

İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA), kent, sanat ve mekân ilişkisi odağında başlattığı İPA Sergi programının ilk seçkisi ‘Suyun Sesi, Kentin Alfabesi’ açıldı. İPA Kampüs’te yer alan, küratörlüğünü Aybüke Fayetörbay’ın yaptığı sergide sanatçılar Balkan Karışman, Burcu Perçin, Ferhat Özgür, Hakan Keleş, Rafi Baysal ve Yusuf Ölmez’in çalışmaları yer alıyor.

İstanbul üzerine araştırmalar gerçekleştiren, politikalar geliştiren ve stratejik planlama çalışmaları yürüten İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA), kent, sanat ve mekân ilişkisi odağında başlattığı İPA Sergi programının ilk seçkisi ‘Suyun Sesi, Kentin Alfabesi’ açıldı. İPA Kampüs’te yer alan, küratörlüğünü Aybüke Fayetörbay’ın yaptığı sergide sanatçılar Balkan Karışman, Burcu Perçin, Ferhat Özgür, Hakan Keleş, Rafi Baysal ve Yusuf Ölmez’in çalışmaları yer alıyor.

Sergi kentsel mücadeleyi odağına alarak kentin özgürce deneyimlenmesinin engellenmesini, ütopya vaadiyle heterotopyaların yıkılmasını, dönüşüm ya da restorasyon diyerek sıkıştırılan yaşam alanlarını, İstanbul’un silueti ve doğaya yapılan ağır tahribatlara eleştirel bir açıdan bakıyor. Sergide fotoğraf, resim, illüstrasyon ve video olarak farklı sanat disiplinlerindeki tezahürleri bir araya getiriyor.

Sergi 18 Nisan tarihine kadar pazar günleri hariç 09.00-17.00 saatleri arasında Florya Marmaray Durağı karşısında yer alan İPA Kampüs’te ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN