Berlin’in Gümüş Ayı’sı Altın Lale bahçesinde

Berlin’in Gümüş Ayı’sı Altın Lale bahçesinde

43’üncü kez sinefillerle buluşacak İstanbul Film Festivali, Berlin Film Festivali’nin ödüllü yapımlarını ilk kez Türk izleyicisiyle buluşturacak. Berlinale’de Gümüş Ayı kazanan Hong Sang-soo imzalı ‘Bir Gezginin İhtiyaçları’, Jüri Ödülü kazanan ‘İmparatorluk’ ve ‘En İyi Yönetmen’ ödüllü ‘Pepe’ 17-28 Nisan tarihleri arasında Cinewam City’s 7, Kadıköy ve Atlas 1948 sinemalarında izlenebilecek.

SALİHA SULTAN

43’üncü kez sinefillerle buluşmaya hazırlanan İstanbul Film Festivali Berlin Uluslararası Film Festivali’nde bu sene öne çıkan ve ödül kazanmış filmleri gösterecek. İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 17-28 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek festivalde, Berlinale’de Gümüş Ayı ödülünü kazanan Hong Sang-soo imzalı ‘A Traveler’s Needs’ (Bir Gezginin İhtiyaçları) filmi, Jüri Ödülü kazanan ‘The Empire’ (İmparatorluk) ve ‘En İyi Yönetmen’ ödüllü ‘Pepe’ ilk kez Türk seyircisinin karşısında olacak.

İMPARATORLUK: Orijinal adı ‘L’Empire’ olan filmde kendine özgü mizahını hiç taviz vermeden sürdüren Fransız yönetmen Bruno Dumont, Fransa’da doğan bir bebeğin nasıl gezegenler arası bir savaşa yol açtığını gişe canavarı uzay destanlarını tiye alarak anlatıyor. Film kendine özgü mizahıyla tüm dünyada hem eleştirmenlerin hem de sinema tutkunlarının beğenisini kazandı. Meraklısı filmi 17 Nisan’da Kadıköy, 18 Nisan’da Cinewam City’s 7 ve 21 Nisan’da Atlas 1948 sinemalarında izleyebilir.

PEPE: Karşılaşmalar ve yanlış anlaşmalar, aydınlanmalar ve hüzünler arasında, hikâye içinde hikâyeyle dolu, öngörülemez bir dünyaya adım atıyoruz. Sıradışı bu filmin anlatıcısı, Kolombiya ormanlarında öldürülen Pepe adındaki bir suaygırının hayaleti. 74. Berlin Film Festivali’nde En İyi Yönetmen ödülünü kazanan Nelson Carlos De Los Santos Arias, 2018’de İstanbul Film Festivali’nde Cocote ile Jüri Özel Ödülü’ne layık görülmüştü. Film 22 Nisan’da Beyoğlu Sineması’nda, 24 Nisan’da Sinematek/Sinema Evi’nde, 25 Nisan’da Atlas 1948’de. Festival biletleri 5 Nisan Cuma günü genel satışa çıkacak.

EN SEVDİĞİM PASTAM: Festivalin bir sürprizi de ülkelerinde ev hapsine çarptırıldıkları için Berlin’deki dünya prömiyerlerine katılamayan İranlı yönetmenler Maryam Moghaddam ile Behtash Sanaeeha’nın filmi. Yönetmenler ikinci baharın nasıl büyük bir mutluluk getirebileceğini bu filmde acı-tatlı bir yolla anlatıyor. Film, festivalde FIPRESCI ve Ekümenik Jüri Ödülü’nün sahibi oldu.

Film, Tahran’da yalnız yaşayan 70 yaşındaki Mahin’in tek başına sürdürdüğü yaşamının bir anda aşk heyecanıyla canlanmasını anlatıyor. Beklenmedik bir karşılaşma, unutulmaz bir akşam ve hayata dair pek çok güzel anın yer aldığı filmi 16 Nisan’da Cinewam City’s 7, 20 Nisan’da Atlas 1948 ve 21 Nisan’da Kadıköy sinemalarında izleyebilirsiniz.

SADE ÖYKÜLERİN USTASINDAN

Bu yılki Berlin Film Festivali’nde Jüri Büyük Ödülü’ne layık görülen ‘Bir Gezginin İhtiyaçları’ (A Traveller’s Needs) İstanbul Film Festivali programının en merak uyandıran yapımlarından biri. Sade ve yavaş tempolu müthiş öykülerin ustası Hong Sang-soo’nun Güney Kore’de geçen yeni filminin ana kahramanı Iris’i, Fransa’nın en büyük sinema yıldızlarından Isabelle Huppert canlandırıyor. İzleyici filmde Iris ile Güney Kore’de bir bankta tek başına otururken tanışıyor. Fransa’dan gelmiş ve hiç parası yok... Çıplak ayakla dolaşmayı ve kayalıklarda uzanmayı seviyor. Geçinmek için yapabileceği tek şey ise Korelilere Fransızca öğretmek. Böylece iki Koreli kadına ders vermeye başlayan Iris, beyaz perdenin en ilginç ve ilham veren karakterlerden birine imza atıyor. Kore Kültür Merkezi’nin katkılarıyla gösterilecek film 19 Nisan’da Cinewam City’s 7, 20 Nisan’da Atlas 1948 ve 21 Nisan’da Kadıköy sinemalarında.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN